Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Terör saldırısı olacak’ diye kara propaganda yaptığı iddiasına cevap verdi. Karataş, "AKP’nin, Yenikapı’da aldığı ağır yarayı MHP’ye yıkma gayret ve teşebbüsü beyhude bir çırpınıştır." dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “AKP’nin, Yenikapı’da aldığı ağır yarayı MHP’ye yıkma gayret ve teşebbüsü beyhude bir çırpınıştır." diyen Karataş, AK Parti mitinginin fiyasko ve hezimete dönüştüğünü söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yenikapı’da hüsran yaşayan ve boş alana hitap eden Sayın Başbakan’ın şahsımı hedef alarak kara propagandacı şeklinde itham etmesi, spekülatif ve tahrikkar haberler yaptırdığımı söylemesi öncelikle ibretlik bir akıl tutulmasıdır. Başbakan’ın AKP’deki inişi örtbas amacıyla sorumlu imalatı ve partimizi teröre destek vermekle suçlaması maksadını aşan ve ahlaki seviyeyi aşındıran vahim bir saptırmadır. MHP İstanbul İl Başkanı olarak tarafımıza gelen bilgi ve ihbarları vatandaşlarımızla paylaşmanın yanında, olası tehlikeler karşısında herkesi uyarmak en doğal görevimizdir.”