MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, 21 Mart Cumartesi günü gerçekleştirecekleri 11. Olağan Büyük Kurultayın, Nevruz Bayramı'yla aynı güne getirilmesinin tesadüfi olmadığını bu tercihin, MHP ve millet açısından anlamının büyük olduğunu söyledi.

Semih Yalçın yazılı açıklamasında, "Kongre sürecini tamamlanmasıyla büyük kurultayını toplayacak olan MHP, Türkiye’nin kötü gidişini durdurmak ve şer cephesini iş başından uzaklaştırmak için iktidar yürüyüşü başlatmış, gönül seferberliği kervanını yola çıkarmıştır. Kurultayla aynı güne denk gelen Nevruz Bayramı da 2015 Genel Seçimlerinde MHP’yi iktidara taşıyacak olan bu kervanın müjdecisi olacaktır. Nevruz nasıl baharın habercisiyse 11. Büyük Kurultay da Türkiye’nin sırtına asalak gibi yapışan ve kanını emen bu iktidardan onu kurtaracak millet sevdalısı kadroların habercisi olacaktır." dedi.

MHP kurultayının Türk tarihindeki kengeş meclislerinin ruhuyla toplanacağını belirten Semih Yalçın kurultayın, AK Parti iktidarını kurup millete ihanet edenleri yargı önüne çıkarma kararındaki milliyetçi-ülkücü kadroların hazırlık toplantısı ve irade beyanı mahiyetinde olacağını kaydetti. 11. Büyük Kurultay'da oluşacak sinerjinin, bütün vatan sathına yayılacağını ve MHP’nin ve kadrolarının milletin mukadderatını eline almaya kararlılığına, millî uyanışa vesile olacağını dile getiren Yalçın, şöyle dedi: "Milletimiz, asıl Nevruz Bayramını bu iş birlikçi iktidardan kurtulduğu zaman kutlayacaktır. İktidar hazırlığındaki MHP, AKP’nin serptiği düşmanlık, ayrılık ve fitne tohumlarını kurutmak; adaletsizliğin, yolsuzlukların kökünü kazımak üzere görev ve yetki almayı beklemektedir. İnanıyoruz ki 2015 Genel Seçimlerinde milletimiz bize bu yetkiyi verecek, MHP’ye teveccüh gösterecektir. Çünkü MHP Türk devlet geleneğini, töreye dayanan siyasi terbiyeyi temsil eden partidir."

Yalçın, AK Parti iktidarının sinsi oyunlarını bozabilecek imanlı, cesur, donanımlı ve tecrübeli kadroların MHP’de olduğunu belirterek, “MHP, gümbür gümbür gelmektedir. 2015 Genel Seçimlerinde AKP iktidarı, geldiği gibi gönderilecektir. MHP iktidarında AKP’nin yerinden oynattığı bütün temel taşları birer birer yerlerine konacak, yıktığı her değer yeniden bir bayrak gibi gönül burçlarına dikilecektir. Bütün milletimizi, MHP’nin yeni bir uyanış için yola çıkardığı kervana katılmaya davet ediyoruz. ‘Bizimle Yürü Türkiye’ diyoruz.” vurgusunu yaptı.