Gazze Sokaklarındaki Cesetleri, Hayvanlar Yiyor! Gazze Sokaklarındaki Cesetleri, Hayvanlar Yiyor!

ABD'nin Florida eyaletinde Jacksonville'de yaşayan ve ismi açıklanmayan bu adam, Ekim ayından bu yana kötü hissettiği için 9 Şubat'ta HCA Florida Memorial Hastanesi'ne başvurdu. Daha önce kanser tedavisi gören ve sağlığına kavuşan adamı inceleyen doktorlar, şaşırtıcı bir bulguya rastladı: Adamın burun ve sinüslerinden 150 canlı kurtçuk çıkarıldı.

Adam, "Son dönemde burnum çok kanıyordu ve sürekli kanıyordu. Hastaneye geldiğimde ise doktorlar bana, 'Bir hareketlenme görüyorum' dedi" ifadesini kullandı. Doktorlar, hastanın burnuna bir kamera ile baktıklarında burun ve sinüzit boşluğunda onlarca böcek olduğunu fark etti. Bu böceklerin adamın dokusundan beslendiğini ve bu sebeple iltihap yaptığını anladılar. Dr. David Carlson, "Kurtçukların boyları farklı farklıydı, bazıları serçe parmağının ucu kadardı. Burun içinde larvalar vardı" dedi.

Böcekler, bir emici kullanılarak çıkarılmaya çalışıldı, ancak tıkandığında farklı aletler kullanıldı. First Coast News, ameliyathaneden adamın yüzünün içinde sürünen korkunç böcekleri ve çıkarılma anlarını gösteren grafik görüntülerini paylaştı.

Dr. Carlson, "Tam kafatası tabanına, beynin altına dayanmışlardı, eğer oradan geçselerdi onu öldürebilirlerdi" dedi ve kariyeri boyunca böyle bir durumla hiç karşılaşmadığını belirtti. Mide bulandıran böcekler, teşhis için bir epidemiyoloğa gönderildi.

İsmini açıklamayan adam, "Elime balık değince hayatımın değiştiğini biliyorum. Normalde nehirde ellerimi yıkarım fakat artık sabun kullanacağım ve elimle yüzüme dokunmayacağım" dedi. Hastanın burnundan 30 yıl önce kanserli bir tümör çıkarıldığı belirtilirken, burun boşluğundaki açık alanların böcekler için bir yuva oluşturduğu ve bağışıklık sistemini zayıflattığı söylendi. Doktorlar hastaya parazit öldürücü bir ilaç verirken, sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.