Kahramanmaraş havalimanıyla ilgili rezalet bu defa milletvekillerinin, valinin, Belediye başkanlarının, siyasetçilerin, gazetecilerin, işadamlarının gözleri önünde yaşandı. Kalkışı olup da inişi olmayan Kahramanmaraş Havalimanındaki rezalete bir yenisi daha eklendi. Kipaş'ın Aydın'da yaptığı kağıt fabrikasının açılışına giden milletvekillerini, siyasetçileri, gazetecileri, işadamlarını taşıyan uçak Kahramanmaraş havalimanına inemedi. 

Cam gibi parlayan bir havada Kahramanmaraş havalimanına inemeyen uçak, Gaziantep havalimanına indi. Gazeteciler, şu anda Gaziantep havalimanında kullanılan cihazın bir altı olan ve 2020 yılında Gaziantep havalimanından sökülen ILS cihazının takılmamasına bağladılar.

Oysa Kahramaanmaraş Havalimanına takılmayan ILS cihazı 2020 yılında Gaziantep havalimanından sökülmüş ve CAT II’ye yükseltilmişti. O günlerde, Kahramanmaraş'ın sorunları için tek başına mücadele eden Haber46 "Gaziantep'in söküp çöpe attığı cihazı bile alamıyoruz" başlığını atmıştı.

İŞTE O HABERİMİZ

GAZETECİ ARKADAŞLARA

20'den fazla gazetecinin bulunduğu uçak Kahramanmaraş Havalimanı yerine Gaziantep havalimanına inerken sizi tarihi bir görev bekliyordu. Gaziantep havalimanına iner inmez tüm gazeteci arkadaşlarımız aynı anda canlı yayına geçseydi ve rezaleti paylaşsaydı, hem de iş adamlarının, milletvekillerinin yanında Türkiye ayağa kalkardı. 

Memlekete hizmet etme, şehrimizin sorunlarını böyle güçlü bir şekilde duyurma fırsatı her zaman ele geçmez. Bu tarihi fırsatı kaçırmanıza şehrimiz adına çok üzüldük.