Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kahramanmaraş'a şehit aileleriyle iftarda buluşmak üzere geldi. Kahramanmaraş'a varışının ardından ilk ziyaretini Vali Mükerrem Ünlüer'e gerçekleştiren Bakan Güler, daha sonra Vali Ünlüer, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte uzun çarşı esnafını ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında esnafla sohbet eden Bakan Güler, çarşıdaki Deva Partisi'nin seçim ofisine de uğrayarak selam verdi.

Bakan Güler daha sonra AK Parti Gençlik Kolları'nın bulunduğu yere geçerek gençlerle bir araya geldi ve onların sorularını cevapladı. Bu sırada, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde TUSAŞ tarafından açılan tesisin önemine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı! Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı!

Bir genç tarafından "Terör bitecek mi?" sorusu üzerine Güler, terörle mücadelede önemli adımlar atıldığını belirterek, "Bu terör bir bela başımızda ama dünyadaki en pahalı arazide yaşıyoruz. Bunun bir bedeli olacak. İşte böyle bir bedel ödüyoruz. Bir taraftan en güzel işte 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz, aynı anda 4 mevsimi yaşayabiliyorsun. Her şeyi vermiş Allah, her türlü maden var ve böyle sizler gibi insan kaynağımız var. Tabii ki bu herkesi rahatsız ediyor. Artı, işte ülkemizin son yıllardaki, özellikle son 20 yıldaki hızlı gelişimi, hızlı büyümemiz, bunlar herkesi rahatsız ediyor çevremizde. İnşallah bu örgütü de bu sene halledeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Güler, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güvenlik zirvesi hakkında da bilgi verdi. Zirvenin oldukça olumlu geçtiğini belirten Güler, "Bu PKK terör örgütüyle 40 yıldır mücadele ediyoruz. Fakat 40 yıldır bu Irak yönetimi maalesef bu heriflere ne bir terör örgütü diyebildiler ne işte bunu yasaklayabildiler. Kendi ülkelerinde böyle bir örgüt yaşıyor ve hiç rahatsızlık duymuyorlar. Ama bundan önce aralık ayında bir görüşme yapmıştık Ankara'da. O görüşmede de tabii bu konunun üzerinde çok aşırı şekilde duruldu ve bu Irak'a son Bağdat gezisine gittiğimizde de Irak yönetimi terör olduğunu ilk defa kabul etti ve bunu da deklare etti." ifadelerini kullandı.

Güler, Irak yönetiminin terör örgütü olduğunu ilk defa kabul etmesinin önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte ortak çalışmalar yapılacağını ve ortak harekat merkezi kurulacağını dile getirdi. Bu çalışmaların sadece terör örgütünün yasaklanmasıyla sınırlı olmayacağını belirten Güler, aynı zamanda enerji, tarım, hayvancılık ve su işleri gibi alanlarda da işbirliği yapılacağını ve gelişmeler elde edilmek için çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.