İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağış sebebiyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Esenler'de içerisinde 4 kişilik ailenin bulunduğu minibüs, 20 metre yükseklikten parka uçtu. Yaralılar, kaldırıldıkları Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sırasında havanın yağışlı olması ve parkta kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Kaza, Esenler Tuna Mahallesi'nde 22.00 sıralarında meydana geldi. İçerisinde Özmen ailesinden 4 kişinin bulunduğu 34 YNN 33 plakalı minibüs, yağmurun etkili olduğu saatlerde Şehit Mustafa Güneş Caddesi üzerinde seyir halindeyken rögar kapağına çarptı. Kapağın açılmasıyla sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, Şelale Parkını çevreleyen demirlere çarptıktan sonra 20 metre yükseklikten parkın içine düştü. Araçta sıkışan yolcular, çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. Yaralı 4 kişi, ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu hafif olan bir yaralının taburcu edildiği, diğer 3 yaralının ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Kazayı gören görgü tanıkları, "Araç yukarıdan aşağı geliyordu geldi, rögar kapağından dolayı hakimiyetini kaybetti. Kapak açık şuan görünüyor. Araba hakimiyetini kaybedince yoldan buraya düştü. Yağışlıydı yer." şeklinde konuştu.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.