Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, ligin kalan haftalarında fikstür avantajının kendilerinde olduğu yönündeki düşünceleri saçmalık olarak gördüğünü söyledi.

Sow, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde düzen basın toplantısında bir kaç haftadır güzel bir dinamik yakaladıklarını belirterek, "Hedefimizi biliyoruz ve buna ulaşmak istiyoruz. Sezon başından beri oynadığımız her maç bizim için çok önemliydi. Bazı dönemlerde fazla puan kaybı yaşadık. Şu an önümüzde 7 maçımız var ve hata yapma hakkımız kalmadı. Eskişehirspor'la başlayıp Kasımpaşa maçıyla bu yolu bitireceğiz." şeklinde konuştu.

"MAÇLARIMIZ BİTENE KADAR AYNI CİDDİYETTE DAVRANACAĞIZ"

Şampiyonluk yarışının çekişmeli geçmesinin kendilerini de heycanlandırdığını dile getiren Sow, "Büyük takımların birbiriyle çekişmesi önemli ve heyecan verici. Şu an lideriz ama 7 zorlu maçımız var. Hatalarımızı arkadaki takımlar bekleyecek. Bu yüzden maçlarımız bitene kadar aynı ciddiyette davranacağız." ifadelerini kullandı.

Kalan haftalarda fikstür avantajının kendilerinde olduğu yönündeki yorumlara katılıp katılmadığı yönündeki bir soruya da Sow, "Bunlar saçmalık. Fenerbahçe derbileri bitirdi diğerleri oynayacak gibi yorumlar saçmalık. Her maç zor. Her takımın maçları zor. Maçları sahaya çıkıp kazanmak zorundayız. Bu yorumlara katılmıyorum bir avantaj görmüyorum." cevabını verdi.

"YARDIMA İHTİYACIMIZ YOK"

Hakemlerin takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullandığı yönünde görüşlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Sow, "Bir hileye, yardıma ihtiyacımız yok." dedi.
Sow, şöyle konuştu: "Hakemlerin görevi sahada maçı yönetmek. En iyi şekilde yönetmek için çıkarlar. Onlar da insan ve hata yapabilirler. Bir gün bize başka gün başkasının lehine hata yapabilirler. Rakiplerimizin lehine de çok hata yapılıyor. Bunları düşünerek bir yerlere varamayız. Bizim istediğimiz hiçbir şekilde hakem katkısıyla kazanmak değil. Bir hileye, yardıma ihtiyacımız yok. İnsanlara keyif vererek kazanmak istiyoruz."
Takım olarak gol yollarında sıkıntı yaşadıkları şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması ve kendi performansı ile ilgili de Sow, "Bu sezon gol atmakta sıkıntı çektiğimiz dönemler oldu. Böyle şeyler futbolda olabilir. Forvet oyuncularına gözler çevrilir böyle bir durumda. Diğer forvet oyuncuları adına da söyleyebilirim ki, kendimizi geliştirmek için çok çalışıyoruz. Bu sezonki performansımdan tatmin oldum .Tabii ki daha fazlasını atabilirdim. Hücumda en önde oynayan oyuncu değilim. Sol tarafta oynuyorum, kaleye biraz daha uzak olduğumdan daha zor olabiliyor gol atmak. Sahada olabildiğince fazla gol atmak istiyorum. Solda oynadığım için fazla yük binse de takımıma fayda sağlamak için oynuyorum. Başarılı bir sezon geçirdim." diye konuştu.

"DEMBA BA İÇİN MAŞALLAH DİYEBİLİRİM'

Vatandaşı Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba ile ilgili yapılan bestelerin sorulması üzerine de Sow, "Demba Ba ile çok sık vakit geçiriyorum. Onun yanında olduğum için bu besteleri duydum. Bu da onun iyi işler çıkardığını gösteriyor. Ona maşallah diyebilirim. Fenerbahçelilerden bile besteleri duyuyorum bazen. Umarım bu şekilde devam eder." ifadelerini kullandı.

"SALDIRI SADECE BENİ DEĞİL BİRÇOK İNSANI ETKİLEDİ"

Ligde oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıdan sonra takımdan ayrılacağına dair haberlerle ilgili de konuşan Sow, "Ben Türkçe bilmiyorum. Bu haberlerle ilgili pek fazla bilgi sahibi değilim. Böyle haberlerin çıkması normaldir. 3 senedir bana ne zaman gideceksin dediklerinde, sezon sonu bakarız diyorum. Sezon bitsin sezon sonu yolumuza bakarız. Bunun olayla ilgisi yok. Şu an Fenerbahçe'ye odaklandım." dedi.

Sow, yaşanan olayların sadece kendini değil birçok insanı etkilediğini de dile getirerek, şöyle devam etti: "Ben buna takılıp kalmadım. Allah'a şükür hayatta kaldık. Şükrediyoruz. Böyle olaylar maalesef oluyor. Bunu yapan insanlar çok da normal psikoloji içinde olan insanlar değildir. Olaydan sonra iyi bir şekilde yolumuza devam ettik. Güzel bir dinlenme süreci geçirdik. Kendimizi yeniledik. Kupada ve ligde çok iyi bir reaksiyon gerçekleştirdik. Bizi düşürmek için yapılan bir olaydı ama ayağa kalkmayı başardık."

Bu olayın Türk futbolunun imajını da etkilediğini kaydeden Sow, "Yurtdışında oynayan birçok arkadaşım, olumsuz tepkiler verdi. "Böyle bir şey nasıl olabilir" diye sordular. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Maalesef oldu. Bazı insanlar futbolun dışına çıkıp ötesine gittiler." diye konuştu.

SOW'DAN ATATÜRK VE 23 NİSAN AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti kurucu Mustafa Kemal Atatürk ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili düşünceleri de sorulan Sow, "Aslına biraz önceye kadar bilgi sahibi değildim 23 Nisan'la ilgili. Güzel bir foto çektirdik. Atatürk'le ilgili çok şey duydum. Onun bu ülke için önemli biri olduğunu duydum." diyerek sözlerini tamamladı.