Müge Anlı’nın Türkiye’de yaptığı programlar sınırları aşmaya başlayınca, sadece ülkemizde değil Almanya’da da Müge Anlı “efsane” ilan edildi.

“Aileni bulacak biri varsa o Müge Anlı’dır” başlığı ile Alman basınında manşetlerde yer alan Müge Anlı, şaşkınlık yarattı. İzmir’de henüz 2 yaşındayken ablası ile birlikte cami avlusuna bırakılan, daha sonra Alman bir çift tarafından evlat edinilen Vedat Alexander Schlienbecker, biyolojik ailesne Müge Anlı’nın programında 33 yıl sonra kavuşmuştu.

Tek bir fotoğraf karesi ile dakikalar içinde Müge Anlı’nın ulaştığı Mardinli aile, sesini dahi duymadıkları oğulları Vedat Alexander ile canlı yayında buluşmuştu.

Türkiye’nin günlerce konuştuğu bu buluşma hikayesi “Bir televizyon programı işleri tersine çevirir” başlığı ile Alman basınında yer aldı.

Haberde Türkiye’nin en başarılı sunucusu olarak tanıtılan Müge Anlı için “Tek kelime Türkçe bilmeyen Vedat’ı programına davet etti. Orada bir tercüman yardımıyla hikayesini anlattı. Ve yarım saat sonra babası aradı” ifadeleri kullanıldı.

Vedat Alexander’ın hala bu olayın gerçekleştiğine inanamadığı belirtilen ve büyük yankı uyandıran haberde ise , Vedat Alexander’ın şu sözlerine yer verildi;

“Tüm sosyal ağlarda denedim ama dönüm noktası program oldu. Müge Anlı, Türkiye’nin en tanınmış sunucusu. Tanıştığım herkes bana dedi ki ‘Aileni bulacak biri varsa, o Müge Anlı’dır. Programa katıldım ve yarım saat sonra babam aradı. Annemle tanıştığımda ise tamamen kendimden geçmiştim.”