Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kırsal kesimde yaşayan 8-13 yaş arası çocuklar sinema, gezi gibi faaliyetlere katılarak güzel bir gün geçiriyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sosyal sorumluluk kapsamında başlattıkları, "Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar" projesinin devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl başlatılan projenin, çocuklarla birlikte hayat bularak hedefine ulaştığını anlatan Başkan Gümüş, "Kırsal mahallerimizde yaşayan 500 çocuk sinema, gezi ve çeşitli aktivitelere katılarak doyasıya bir gün geçirdi. Anne ve babalardan gelen olumlu tepkiler, çocuklarımızın bu projemizden mutlu olarak evlerine dönmeleri nedeniyle projemize devam etme kararı aldık. Bu sene kentteki çocuklarımızı da bu projemize dahil ettik. Okulların tatil olmasıyla birlikte projemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu amaçla bugün 8-13 yaş arası 110 çocuğumuzu sinemaya götürdük, gezdirdik, onlarla biraraya geldik. Kısacası güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Aralarında hayatında ilk defa sinemaya gidip 3 boyutlu film izleyen çocuklarımız oldu. Köyde yaşayan çocuklarımız da kentte yaşayan çocuklarımız gibi artık sosyal aktivitelerden yararlanıyorlar." dedi.

Proje kapsamında Göktepe, Esençay, Sungur, Çamoluk, Dokuzçam, Gazeller, Avcılar, Bozyer ve Taşlı mahallelerindeki çocuklarla Menteşe Belediyesi Tekvando Takımı öğrencileri, "Ters-Yüz" adlı animasyon filmi seyretti. Sinema çıkışı belediye binasına giden çocuklar, burada Başkan Gümüş'le görüştü. İki hafta sürecek proje kapsamında çocuklar, her sabah servis arabalarıyla evlerinden alınarak ücretsiz sinemaya ve çeşitli faaliyetlere götürülüyor.