Mültecileri Yunanistan'ın Midilli Adası'na götüren organizatörü direğe bağlayarak jandarmaya teslim eden Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli köyü halkı tedirgin. Köylüler, mültecilerin köylerini yağmaladıklarını söyledi.

Yasadışı göçmen kaçakçılarının kullandığı önemli güzergahlardan biri olan Yunanistan'ın Midili Adası'nın karşısındaki Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli köyünün, mültecilerle başları dertte. Organizatörlerle silahlı çatışmaya bile giren köylüler, aylardır huzursuz olduklarını belirterek yardım istedi. Bademli Köyü Muhtarı Saffet Erbil, mültecilerin köye zarar verdiğini söyledi.

Erbil, köydeki sıkıntıyı şöyle anlattı: "Bademli köyü olarak, tüm halkımız tedirgin bir haldeyiz. Göçmen ticareti yapan şahıslardan yana çok sıkıntılıyız. Göçmenlerden bir sıkıntımız yok, onların sadece pisliği oluyor. Ama diğerleri silahlı oldukları için vatandaşları tedirgin ediyor. Çobanlarımız dağa bayıra çıkmaya korkuyor. Sahilde olanlar evlerinde kalmaya korkuyor çünkü nereden ne zaman çıkacakları belli değil. Kadınlarımız zeytin toplamaya gidemiyor. Onun için köy olarak hepimiz çok tedirginiz. Jandarmaya biraz daha destek verilerek ya da geçici olarak güvenlik güçleri artırılarak bu işin önlenmesini yüksek makamlardan bekliyoruz. Bizim sahilimiz geniş ve Midilli adasına karşı olduğu için devamlı buradan geçiyorlar. Köyümüzün altındaki sahilden geçiyorlar. 20-25 dakikada karşı adaya varıyorlar. Bunun önlenmesini istiyoruz."