Naci Görür, Gaziantep'in çevresindeki fay hatlarını vurgulayarak, Doğu Anadolu sınır fayının kırılmasının Antep için tehdit oluşturmayacağını belirtti. Ancak, Gaziantep'e yakın konumda bulunan Ölüdeniz Fayı'nın kollarına stres yüklendiğini ifade etti.
Ölüdeniz Fayı'nın durumu ve deprem riskine değinen Görür, depremin ne zaman olacağının kesin olarak tahmin edilemediğini söyledi. Araştırmaların, bu tür fayların deprem oluşturma periyotlarının yaklaşık 500 yıl olduğunu gösterdiğini aktardı.
Gaziantep için alınması gereken tedbirler hakkında da konuşan Görür, mikro bölgeleme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, kentin kayalarının direncini incelemeyi ve jeolojik yapısını araştırmayı önerdi. Kentin depreme dirençli hale getirilmesi için kent mikro karelere bölünerek kayma dalga hızının dağılımının tespit edilmesi gerektiğini belirtti.
Ayrıca, Görür, belediye başkanı olsaydı ilk yapacağı işin Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmalarını yapmak ve kentin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi olduğunu açıkladı. Kayaların direnci ve kayma dalga hızının dağılımının belirlenmesinin önemine dikkat çekti.