Norveç’te sıkça meleklerle irtibat kurduğu iddiasıyla gündeme gelen Prenses Märtha Louise'nin prenseslik ünvanının alınıp alınmaması konuşuluyor.

Ipsos MMI isimli bir araştırma şirketinin ülkenin en büyük günlük gazetelerinden Dagbladet için yaptığı bir araştırmaya göre Norveçlilerin yüzde 32’si, Norveç Prensesi Märtha Louise’nin prenseslik ünvanının elinden alınması gerektiğini düşünüyor. Yüzde 33’ü ise, aksine, Märtha Louise’nin prensesliği devam etmeli kanatini taşıyor. Yüzde 35 ise karasız.

Märtha Louise’nin prenseslik ünvanını elinden alınmasını isteyen kesmin daha çok yüksek tahsilli ve 60 yaş üzeri olduğu kaydedildi. Norveçli prensesin, prenseslik ünvanına dokunulmaması gerektiği görüşünde olan Norveçlilerin çoğunluğununsa Norveç’in iç bölgelerinde yaşayan halk olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan bazı İsveçli kraliyet ailesi uzmanları, son yıllarda Prenses Märtha Louise hakkında çıkan olumsuz söylemlerin beklenen birşey olduğunu söyledi. Uzmanlar, Norveçlilerin üçte birinin prensese dair görüşlerinin zayıflamasını, prensesin (meleklere ilişkin) yazdığı bazı kitaplara ve söylemlerine bağladı.

Prensens Märtha Louise, daha önce açtığı melek okulu ve meleklerle irtibat kurduğu iddiaları ile gündeme gelmişti. Kraliçesi Sonja, medyumluk yapan kızı Prenses Martha Louise’in meleklerle diyaloğa geçtiği iddiasını desteklemişti. Norveç medyasına konuşan Kraliçe Sonja, yer ve gök arasında görünenlerden daha fazla şeyin mevcut olduğuna inandığını dile getirmişti.