Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi ile Kahramanmaraş arasında planlanan hızlı tren hattına ilişkin proje çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Toplam 49 kilometre uzunluğunda tasarlanan Nurdağı–Kahramanmaraş Hızlı Tren Bağlantısı’nın, 235 kilometrelik Malatya–Narlı–Nurdağı Hızlı Tren Projesi’ne entegre edileceği bildirildi.

Proje tamamlandığında hattın yatırım programına alınarak yapım sürecinin başlatılması hedefleniyor. Saatte 200 kilometre işletme hızına uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak planlanan demir yolu sayesinde Kahramanmaraş’ın üretim gücünün daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor.
Nurdağı üzerinden Mersin–Adana–Osmaniye–Gaziantep hızlı tren hattına bağlanacak Kahramanmaraş’ın, Doğu Akdeniz limanlarına ve ana ticaret koridorlarına entegre edilmesi planlanıyor. Böylece kentin lojistik ağdaki konumunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Bakan Uraloğlu, organize sanayi bölgelerinde üretilen tekstil, iplik, gıda ve yapı malzemeleri başta olmak üzere pek çok ürünün demir yolu aracılığıyla Mersin ve İskenderun limanlarına ulaştırılacağını belirterek, lojistik maliyetlerin düşeceğini ve sanayicinin rekabet gücünün artacağını ifade etti.
Demir ve krom cevherlerinin de demir yolu üzerinden limanlara taşınmasıyla Kahramanmaraş’ın bölgesel yük toplama ve dağıtım merkezlerinden biri haline geleceği vurgulandı. Projenin uzun vadede istihdamı artırması, kara yolu trafiğini azaltması ve yeni sanayi yatırımlarını teşvik etmesi bekleniyor.




