Yenisine hazır olun! 'Çöl sıcakları' kapıda... Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken uzman isim Kerem Ökten " 1 Ağustos'a kadar sabredeceğiz." dedi.

NTV editörü Dilek Çalışkan da "Perşembe gününden itibaren aşırı sıcakların etkili olacağını belirten Dilek Çalışkan, "Cuma, cumartesi ve pazar günleri aşırı sıcaklar etkili olacak, çöl sıcağının etkisi altında geçecek. Sonra pazartesi ve salı hava sıcaklıklarında biraz düşüş yaşanacak. Sonra ikinci bir sıcak hava dalgası daha gelecek. Hatta o en sıcağı olabilir. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İstanbul yani Batı bölgelerde etkili olacak. Akdeniz'de de aynı şekilde etkili olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş Valiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan uyarıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü (Adana) Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin bilgilendirmesine yer verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“HAVA SICAKLIKLARI BÖLGEMİZDE MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDECEK''

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının 19 Temmuz 2023 Çarşamba (bugünden) gununden itibaren mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bölgemize bağlı illerde beklenen sıcaklıklar (derece)

Adana 35-44

Mersin 35-42

Osmaniye 36-41

Kahramanmaraş 37-42

Kilis 37-43

Gaziantep 37-45

Hatay 35-42

Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

bes-gunluk-hava-durumu-YA5z