Öğrenciler, hazırlanan proje kapsamında gittikleri Bulgaristan'da LED kapı zili ve batarya dolumu ile ilgili elektronik alet yapımı çalışmalarını sergileyecek.

Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) Applied Elektronics (Uygulamalı Elektronik Projesi) kapsamında, okulda yaptıkları çalışmaları sunmak için Bulgaristan'ın Stara Zagora şehrine gitti. Beş günlük toplantı için Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrine toplantıya giden Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 3 öğrenci ve 2 öğretmenin, katılacakları okullarında hayata geçirdikleri uygulamalı elektronik konularında sunum yapacağı belirtildi. Projenin paydaş ülkelerinin İspanya, İngiltere, Türkiye ve Bulgaristan olduğu ifade edildi.

Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Muharrem Yalçın, yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da, elektrik-elektronik bölümü öğretmen ve öğrencilerinin basit elektrik devreleriyle yaşamı kolaylaştıran aygıtların yapımı konularında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı hakkında sunum yapacaklarını söyledi.

Proje kapsamında, LED kapı zili ve batarya dolumu ile ilgili elektronik alet yapımı çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, bu proje sayesinde meslek lisesi öğrencilerinin Avrupa'daki öğrencilerle ortaklaşa elektronik devreler kullanarak, ev ve arabalar için basit devreler içeren aygıtlar yaptıklarını kaydetti.

Projenin 2 yılı kapsadığını belirten Yalçın, "Proje paydaşı ülkelerle yapılan toplantılarla öğrenciler, ortaklaşa elektronik devreleri kullanarak ev ve arabalar için basit devreler için aygıtlar yapımını göstermiş olacak. LED kapı zili, batarya dolumu ve elektronik alet yapımı uygulamalı olarak gösterilecek." dedi.