Kahramanmaraş Atatürk Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende öğrenciler, öğretmenlere karanfil verdi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen programda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan video ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesajının gösteriminin ardından, stajyer ve emekli öğretmenler adına birer konuşma yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, törende, bilginin verdiği güçten mahrum toplumların çorak topraklar gibi olduğunu, bu vesileyle de o toplumda hiç bir soylu düşünce yetişemeyeceğini söyledi.

Bilgiden uzak insanların ışıksız olduğunu dile getiren Akkurt, "En büyük servet, en büyük sermaye bilgidir. Bilginler, öğretmenler geceleri aydınlatan kutup yıldızı gibidir. Öğretmen, düşüncelere sevgi çiçekleri açtıran, farklılıkları hoş gören, demokrasiyi bir terbiye olarak bilen fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirendir. Bizler sevgi elçileriyiz" diye konuştu.

Öğretmenlerden öğrencilere kötü örnek olmamasını isteyen Akkurt, öğrenciler eğitilirken de bıkmadan iyinin ve güzelin telkin etmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, emekli öğretmenlere şeref belgesi verilirken, stajyerliği sona eren öğretmenler yemin etti.