Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri tarafından okul idarecilerinin desteğiyle belirlenen, çevresine göre sosyal, kültürel ve ekonomik yönden dezavantajlı durumda olan 47 öğrenci, 2 gün 3 gece tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Projede görevli polis memuru Zafer Bilgili, AA muhabirine, proje kapsamında 7 okuldan rehberlik servisi ve okul yönetimitarafından belirlenen öğrencilerin, ilk defa ilçe dışına bir şehre gittiklerini söyledi.

Müdürlük olarak her zaman çocuk ve gençlerin yanında olduklarını, onlara yönelik koruyucu, önleyici, bilgilendirici ve destekleyici bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilgili, "Yapılan gezi faaliyetinden olumlu dönütler alıyoruz. Bu gibi sosyal faaliyetlerle çocuk ve gençlerin dezavantajlı durumdan bir nebze uzak kalarak, hayat boyu öğrenmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Bilgili, geziye katılan öğrencilerin, Konya ve Nevşehir illerindeki tarihi, kültürel yerleri gezerek, hayatlarında güzel bir anı olarak kalacağını kaydetti.

Öğrenciler de ilk defa geziye katılarak şehir dışında bir şehre gittiklerini belirterek, emeği geçenlere ve emniyet yetkililerine teşekkür ettiler.