Eğitim sendikalarının Şanlıurfa temsilcileri, Aktif Eğitimciler Sendikası’nın iftarında buluştu. İftarda ötekileştirmenin bir kenara bırakıldığı, eğitimin ortak sorunları üzerinde yoğunlaşması gerektiği vurgulandı.

Eğitimciler, Aktif Eğitimciler Sendikası Şanlıurfa Şubesi iftarında buluştu. İftara TEÇ-SEN, TÜRK EĞT-SEN, EĞT. İŞ-SEN, ÖZGÜR EĞT-SEN yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Yemek sonrasında geceye ev sahipliği yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, tüm sendika yetkililerinin eğitimin ortak sorunu için buluşmasının özlemini duyduklarını ifade etti. Çakmak, "Gönül isterdi ki Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfa'da görev yapan öğretmenlere hizmet eden tüm eğitim sendikalarını bu masada buluşturup sorunlarımıza ortak çözüm arayalım." dedi.

Mevlana'nın ‘Kapı açılır elbet. Yeter ki sen vurmasını bil; ne zaman açılır bilemem yeter ki o kapıda durmasını bil.’ sözünü hatırlatan Başkan Çakmak, "Şanlıurfa'ya hizmet eden tüm sendikaların bir gün bu geceki gibi bir masa etrafında toplanması için sabırla bekleyeceğiz ve bu ortak paydanın oluşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu gece davetimize icabet eden tüm basın mensuplarına ve Sendika yönetim kurullarına teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

ÖZGÜR EĞT-SEN Şube Başkanı Abdulgani Demir de eğitimcileri bir masada buluşturan Aktif Eğitimciler Sendikası’na teşekkür ederek, tüm sendikaların eğitimin ortak sorunu için bir araya gelmesini istedi.

TEÇ-SEN Şube Başkanı Davut Kırmızıaslan ise eğitim için ortak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kırmızıaslan, "Ötekileştirmeden insanların bir araya gelebileceğini bugün Aktif Eğitimciler Sendikası aracılığıyla öğrendik. Farklılıklarımız olabilir fakat tabii ki ortak amacımız eğitimdir." ifadelerine yer verdi.

TÜRK EĞT-SEN Başkan Yardımcısı Mustafa Taş, "Madem bu ülkenin insanıyız, bir arada yaşıyoruz, ortak sorunlarımız var, o halde ortak hareket etmeliyiz." diyerek eğitimcilere çeşitli önerilerde bulundu.

EĞİTİM İŞ-SEN Başkanı Ramazan Kocaoğlu da benzer önerilerde buluntu. Ortak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, diğer sendika temsilcilerine bazı konularda eylemlerde bulunmayı önerdi. Kocaoğlu, ortak hareket için de en az ayda bir tüm sendika temsilcilerinin katılımı ile toplantı yapılması gerektiğini ifade etti.