Aşağı Saksonya’da polis Oldenburg kentinde araç kundaklayan, Wolfsburg kentinde ise araç lastiklerinin cıvatalarını söken faillerini ortaya çıkarmak için 7 bin Euro para ödülü koydu.

Oldenburg kentinde yaklaşık üç ay içinde 20’den fazla araç kundaklanırken, toplam maddi hasar 250 bin Euroyu geçti. Kentte kundaklamaların aydınlatılması için polis ‘Zünder’ adı altında özel bir ekip kurdu, bir sigorta şirketi tarafından vaat edilen 3 bin Euro’luk ödül Oldenburg Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 bin Euro’ya çıkarıldı.

Oldenburg Emniyet Müdürü Johann Kühme, kundaklamaların artık insan hayatı için tehlike oluşturacak boyuta geldiğini kaydetti.

Wolfsburg kentinde ise polis araç lastiklerinin cıvatasını söken faillerin peşine düştü. Kentte bu yıl içinde 40 aracın lastiğinin cıvatasının söküldüğünü belirten polis geçtiğimiz yıl içinde de aynı olayın meydana geldiğini bildirdi.

Polis araçların sadece ön sol tekerinin cıvatalarını söken kimliği belirsiz fail yada failleri bulmak için bin Euro para ödülü koydu.