Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, beraberinde Ak Parti Pazarcık  İlçe Başkanı İ. Mesut Ganidağlı, Evri Belediye Başkanı İbrahim Özsan, Büyüknacar Belediye Başkanı Mirze Kazlı, Yumaklıcerit Belediye Başkanı Murat Ceyhan, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Nuri Arıkoğlu, Halit Gençal ve Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Pazarcık Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Alevi Kültür Dernekleri Pazarcık Şubesi ve ilçenin sevilen insanlarından Mehmet Aras'ı ziyaret etti.

                Pazarcık İlçe Kaymakamı  Mustafa Sarıkaya'yı makamında ziyaret eden Pakdil, Pazarcık'ın sorunları ile ilgili brifing aldı. Ardından Mehmet Aras'ı evinde ziyaret eden Pakdil ve beraberindekiler, sırasıyla İlçe Emniyet Müdürü Murat Gözübenli, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çolak'ı makamında ziyaret ettikten sonra Pazarcık Alevi Kültür Dernekleri Pazarcık Şubesine geçerek dernek yöneticileri ve vatandaşlarla  bir araya geldi.

                Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ile bir süre konuşan Nevzat Pakdil Alevilerin muharrem orucunu paylaştıklarını belirtti.

                Ziyaretiyle ilgili gazetemiz sahibi Ali Bülent Özdemir'e açıklamada bulundu. Pakdil şunları söyledi: “Muharrem ayının son gününde geleneğe bağlı olarak oruç tuttuk. Öncelikle Alevi vatandaşlarımızın muharrem ayında yaptıkları ibadetlerin kabul edilmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Bu acılar hepimizin acısıdır. Hz. Hüseyin'in Kerbela'da katledilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Ve o günden bugüne kadar İslam aleminin arasına büyük bir fitne tohumu atmışlardır. İnşallah hep beraber kardeşlik ve dostluk içerisinde bu fitne tohumlarının ekilmesine fırsat vermeyeceğiz. Biz gönüllerimizi onlara açıyoruz. Hep diyoruz ki bu ülke kalkınsın müreffeh bir ilçe olsun diyoruz. Hacı Bektaş Veli'nin dediği ”˜İri olalım, diri olalım, bir olalım” hedefini güdüyoruz. Bu birbirimizi kucaklayarak, severek olacaktır. Bizler birbirimizi tanıdıkça güzel işler yapıyoruz. Herkese kucak açarak, gelmeyenlere giderek birbirimizi severek, görmeyeni görerek bu güzellikleri açabiliriz. Burada belediye başkanımızın, dernek başkanımızın yaptıkları güzellikler ve 12 gündür devam eden birlik ve beraberlik çok önemli bir tablodur. Belediye Başkanımızdan çok güzel şeyler duyduk. Mesela Alevi ve Sünni kardeşlerimiz her gün kendi sınıfından kardeşlerini buraya getirmeyi tercih etmişler. Ve Pazarcık çok güzel bir ortam içerisinde Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Belediye Başkanımıza, dernek başkanımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bir sevgi yumağının oluştuğu bir ilçeyi ve derneği görmekten ziyadesiyle memnun oldum. Ülkem adına sevinçliyim ve huzurluyum. İlçemde sevginin her geçen gün daha çok yeşereceğini ümit ediyorum”

                Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi ziyaretlerini de değerlendiren Pakdil, “Pazarcık biliyorsunuz zaman zaman kalkınıyor. Biliyorsunuz Kaymakamlık binasının yeniden ve başka bir yere yapılması konusu söz konusu. İlçe Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettik. Kendilerine başarılar diledik. Oradan güzel bilgiler aldık. Pazarcık'ta huzur, emniyet ve asayişin çok rahat olduğunu, ülkemizi rahatsız eden konularda Pazarcıklı kardeşlerimizin olmadığını görmek ve emniyetin o konudaki Pazarcık'ta olan hoşgörü iklimini kastetmiş olması bizim için son derece önemli.

                Hastanemizde Başhekimimizi ziyaret ettik. Pazarcık'ın yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğu görülüyor. Sıtkı Güvenç kardeşimizle birlikte bu eksiklikleri hep beraber yapacağız. Çünkü Pazarcık 75 bin nüfusu olan bir ilçe. Hastanemizin sağlamlık durumu çok zayıf görünüyor. Çürük raporu var. Pazarcık'a yeni bir hastane yapılması gündeme gelir. Bu daha çok hizmet vermek anlamına gelir. Uzman personeli bulunan bir hastane. Bizler Pazarcık'a hizmet yapacağımızı ifade ediyoruz. Maraş ve Gaziantep yakın ama acil hastaneler için bu çok önemli. O nedenle Pazarcık hastane konusunda aciliyetli olan ilçelerimizden bir tanesi. Bu nedenle daha çok geniş alanda hastane yapılması lazım”

                Sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Pakdil ilçeden  ayrıldı.