Parola olarak 155’i belirleyip baba-kızın 50 bin liralık altınlarını dolandıran şahıs, altınları aldıktan sonra suçüstü yakalandı.

Bursa’da dün saat 15.30 sularında Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi Yaldız Sokak üzerinde ikamet eden Mehmet K. (55) ve kızı Tuğba K.’yı (36) telefonla arayıp kendisini polis ve savcı olarak tanıttı. Dolandırıcılar, "Hesabınız terör örgütünün eline geçti. Sizi kurtarabilmemiz için bizimle çalışmanız gerekiyor. Bunun için de evinizdeki tüm altın ve paraları kimseye haber vermeden bize vermeniz gerekiyor. Bu altınlar size operasyon bittikten sonra geri verilecek." dedi. Bu şekilde baba ve kızını ikna eden dolandırıcılar, '155' parolasını kullanacak kişiye altınları teslim etmelerini istedi.

Sahte savcı ve dolandırıcılara inanan baba ve kızı, evde bulunan içinde 16 adet Adana burması, 7 adet model bilezik, 44 adet zeyrek altın, 4 adet yarım altın, 1 adet ziynet altın, 1 adet alyans, bir taşlı yüzük olmak üzere toplam değeri 50 bin lira olan ziynet eşyası bulunan poşeti adrese gelip parola olarak '155’i söyleyen dolandırıcıya teslim etti.

Durumdan haberdar olan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları operasyonla Akçakale doğumlu dolandırıcı şahıs Yasin E.’yi altınlarla birlikte suçüstü yakaladı. Ele geçirilen altınlar baba-kıza teslim edildi. Suçüstü yakalanan dolandırıcı Yasin E. ise ifadesinin ardından adli mercilere sevk edildi.