29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'incü yıldönümü, Pazarcık ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Pazarcık Celal Tekşen Stadyumun da düzenlenen törene, Pazarcık Kaymakamı Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Fatma Kömür Buğrul, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandalar ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Bir dakikalık Saygı Durusu ve İstiklal Marsının okunmasıyla başlayan tören, İlçe Kaymakamı Adil Nas ve Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafından öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamasıyla devam etti.

Selamlamanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık İlçe Kaymakamı Adil Nas; "Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Kaymakam Nas'ın konuşmasının ardından, program Pazarcık Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerinin bando gösterisi ile devam etti. Bando gösterisiyle beraber öğrenciler tarafından tören geçişinin ardından halkoyunlar gösterisi, şiir dinletisi ve 100 metre kısa mesafe koşusu gerçekleşti.

Daha sonra tören 100 metre kısa mesafe koşusunda dereceye giren öğrencilere Pazarcık Kaymakamı Adil Nas ve Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafında ödül verilmesiyle program son buldu