Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, Perakende Yasası'nda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

PERDER Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret eden Altunbilek, perakende sektörünün uzun yıllar beklediği yasanın bu sene çıktığını hatırlattı. Yasanın beklentilerini yeterince karşılamadığını belirten Altunbilek, "Sektörümüzün merakla beklediği Perakende Yasası geçtiğimiz aylarda yürürlüğe girdi. Bu yasa bizim için büyük önem taşıyor. Yasanın şu anki haliyle bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Uygulama konusunda beklentilerimiz var. Yeni hükümetin kurulması ile bu taleplerimizin yerine getirilmesi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız." dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise kentin ortak aklını harekete geçirerek Türkiye’deki odalar ve borsalar arasında ilk kez ‘Sektörel Konsey’ yapılanmasını oluşturduklarını belirtti. Burkay, 18 konsey arasında ‘Perakende Ticaret Konseyi’nin de bulunduğunu dile getirdi. Perakende sektörünün Bursa için büyük önem taşıdığını ifade eden Burkay, 2014 yılında Bursa PERDER ile birlikte düzenledikleri hijyen eğitimlerinden 500’ü aşkın kişinin faydalandığını sözlerine ekledi.