Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “Davutoğlu, boşuna kendini yorma. Boş yere çırpınma. Nasıl olsa 7 Haziran’dan sonra yoksun ve olmayacaksın. Nasıl olsa AKP iktidardan kayıp düşecek.” dedi.

MHP lideri Bahçeli Elazığ’da düzenlenen mitingde partililere seslendi. “Türkiye koyu bir karanlıkta, kör bir çıkmazdadır. Sizler işsiz ve yoksulken, Ankara’da bir avuç imtiyazlı ve sonradan görme hazineyi hortumlamakta, kaçak saraylarda yaşamaktadır.” diyen Bahçeli; “Sizler darlık ve yokluk çekerken, AKP milli servet ve kaynakları zimmetine geçirmektedir. Elazığlı çiftçinin cebi boş, borcu çoktur. Elazığlı esnafın geliri yok, gideri fazladır. Elazığlı emekli, işçi, memur, dul, öksüz ve yetim feryat etmektedir. Hayat pahalılığı Elazığ’ın her hanesini yangın yerine çevirmiştir. Ekonomik girdap her evladımızı, her insanımızı içine almıştır. Elazığlı boğaz tokluğuna çalışır, didinir ve çırpınırken, yandaşlar gemi yüzdürmekte, yolsuzluk santralleri kurmakta, küplerini doldurmaktadır.” diye konuştu.

'PARA VE SERVET AVCILARI RIZKINIZI YAĞMALAMANIN PEŞİNDE'

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Davutoğlu uyuyan devin uyandığından bahsederek ekonomide başarı yalanlarından medet ummaktadır. Oysaki kimin devleştiğini, kimin cüsseleştiğini, kimlerin palazlandığını sizler iyi biliyor ve tanıyorsunuz. AKP’nin büyüttüğü, uyandırdığı, umutlandırdığı, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını peşkeş çektiği hırsızlardır, haramzadelerdir. İktidar sizlerin kaynak ve varlıklarınızı önüne gelene ulufe gibi dağıtmıştır. Bunu da veren el olduk sözleriyle açıklamıştır. AKP’ye umut bağlayan aç gözlüler ekmeğinizi dilim dilim küçültmektedir. Para ve servet avcıları rızkınızı yağmalamanın peşindedir. Ekonomiyi ithalata bağlayan, kaçakçılığı teşvik eden, sıcak paracıları, faiz, rant ve silah lobilerini memnun eden AKP’nin, Elazığlıyı dert ettiği yoktur. Erdoğan ve Davutoğlu’nun aklında siz değil, BOP’un hedefleri, küresel güçlerin kanlı hesap ve çıkarları vardır. Çöken dış politikaya bakınız, ülke olarak düştüğümüz acınası duruma dikkat ediniz, bunları açıkça göreceksiniz. Elazığlının kazanması Erdoğan’ı rahatsız etmektedir. Çünkü tek kazananın kendisi olmasına alışmıştır.”

'HEP BAKAN ÇOCUKLARI MI SEFA SÜRECEK?'

“Asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin düzlüğe çıkması, belini doğrultması Erdoğan’ı da, Davutoğlu’nu da ürkütmektedir.” diyen Bahçeli; “Bizim asgari ücreti 1400 liraya çıkarma sözümüz bu ikiliyi panikletmiştir. Davutoğlu apar topar işadamlarını toplamış, bizim teklifimize itiraz etmelerini yüzsüzce istemiştir. Yakın bir geçmişte, TÜSİAD’ı ihanetle özdeşleştiren bu zihniyet, asgari ücretlilere karşı cephe açmış ve müttefik arayışına girmiştir. Davutoğlu, 1400 lirayı yüksek bulmuş, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın ekmeğinin büyümesine aşırı tepki göstermiştir. Kriz olur demiştir. Abartılı bulmuştur. Sayın Davutoğlu, asgari ücretin 1400 liraya çıkmasından niçin rahatsızsın? Niye gocunuyor, niye telaş yapıyorsun? Sağa sola koşuşturarak MHP’nin teklifine niçin itiraz bloğu oluşturmaya çabalıyorsun? Asgari ücretlinin gezmeye, karnını doyurmaya, tatil yapmaya, temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılamaya hakkı yok mu? Hep yandaşlarınız mı yiyecek? Hep bakan çocukları mı sefa sürecek? Böyle bir haksızlık, böyle bir adaletsizlik inançlarımızın ve kültürümüzün neresinde var?” şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN’IN GÖZÜ BANKA HESAPLARINDAKİ MİLYAR DOLARLARINDADIR'

Bahçeli şunları söyledi: “Davutoğlu, boşuna kendini yorma. Boş yere çırpınma. Nasıl olsa 7 Haziran’dan sonra yoksun ve olmayacaksın. Nasıl olsa AKP iktidardan kayıp düşecek. MHP iktidarında asgari ücret tutarının derdi seni almasın. Erdoğan diyor ki, asgari ücret 1400 lira olursa, istihdamda tıkanma olur. Bu Erdoğan ki, henüz asgari ücretin ne kadar olduğunu dahi bilmiyor. Yeri geliyor bin lira, yeri geliyor birkaç gün önce televizyon ekranlarında söylediği gibi 990 lira diyor. Ama bir türlü doğru rakamı telaffuz edemiyor. Bir türlü asgari ücret rakamını tutturamıyor, 949 lirayı bulamıyor. Çünkü böyle bir derdi yoktur. Çünkü asgari ücretle geçinen 5 milyona yakın kardeşimizle gönül ve vicdan bağını uzun zaman önce koparmıştır. Erdoğan’ın gözü banka hesaplarındaki milyar dolarlarındadır. Erdoğan’ın aklı ayakkabı kutularından çıkan paralardadır. Gündeminde devletin kasasını boşaltmak vardır. Asgari ücretlinin nasıl geçindiği, ne yiyip ne içtiği ilgi ve merak sahasında bulunmamaktadır. Somali’ye para yağdıranlar emekliye cimridir. Myanmar’a servet akıtanlar çiftçiye gaddardır. Suriyeli sığınmacılara milyar dolarları harcayanlar mazlumlarımıza duyarsızdır. Filistin ve Libya’ya Elazığlının hakkını havale edenler asgari ücretle çalışanlara acımasız ve zalimdir. Erdoğan birkaç gün önce, iki bin Filistinli çiftin toplu nikahını finanse ettiklerini söylüyor. Hastane ve stat yapacaklarını da ilave ediyor. Peki Elazığlı kardeşlerim yuva kurarken parayı kim verecektir?”