Prof. Dr. Ercan, özellikle İzmir'de 2020'de yaşanan depremi hatırlatarak, bölgede meydana gelebilecek 7,3 büyüklüğünde bir deprem olasılığına dikkat çekti. Ayrıca, bu depremin sadece Sisam'da değil Girit, Rodos, İkaria ve Sakız Adası gibi bölgelerde de tsunami riski oluşturabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Ercan'ın verdiği bilgilere göre, Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık Mahallesi'nde yapılan marina genişlemesi planlarına karşı düzenlenen bir eylemde konuşan Ercan, denizin ve koyların doldurulamayacağını vurgulayarak, doğal alanların korunması gerektiğini belirtti. 2020'deki 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan tsunami olayına atıfta bulunan Prof. Dr. Ercan, daha büyük bir tsunaminin gelebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor! Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor!

Depremlerin resmi büyüklüğünün belirli bir değerle ölçüldüğünü ancak gerçek büyüklüğünün 7 ve üzeri olabileceğini ifade eden Ercan, doğanın kendi kuralları doğrultusunda bir yerde meydana gelen doğal olayların tekrarını beklemek gerektiğini söyledi. Bu nedenle, gelecekte 7,3 büyüklüğünde bir depremin olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi.

Ercan, olası bir büyük depremin sadece Sisam'da değil çevredeki diğer adalarda da etkili olabileceğini ve tsunami dalgasıyla sonuçlanabileceğini belirterek, halkın bu konuda bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.