Gaziantep mutfağının UNESCO kreatif şehirler ağına girmesiyle, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ 2016 yılı Pul Emisyon Programına “UNESCO Keratif Şehirler Ağı Gastronomi Şehri Gaziantep” konulu anma pulunun istemesi üzerine Ekim 2016 tarihinde tedavüle sunulacağını belirtildi.
Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘‘Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’ye talebimizi iletmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığına yazdığımız yazıda 2016 yılı Pul Emisyon Programına “UNESCO Keratif Şehirler Ağı Gastronomi Şehri Gaziantep” konulu anma pulu hazırlanması istenildi. Talebimiz inceleyen PTT A.Ş. Bakanlığımıza gönderdiği yazıda anma pulunun 12 Ekim 2016 tarihinde tedavüle sunulacağını bildirmişlerdir. Kreatif Şehirler Ağı (Creative CitiesNetwork), 2004 yılında UNESCO Yürütme Kurulunun 170. toplantısında alınan karar doğrultusunda dünyanın farklı ülkelerinden 116 şehrin katılımıyla kurulmuştu. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şehirlerinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmalarına katkı sağlamayı hedefleyen söz konusu ağa üye olan şehirler, yerel oluşturuculuk, tanıtım ve görünürlüklerini artırmayı hedeflemekte UNESCO’nun kültürel çeşitliliğin desteklenmesi doğrultusundaki görüşlerini paylaşmaktadır.
Programa katılım, el sanatları ve halk sanatı, dizayn, sinema, gastronomi, edebiyat, müzik ve görsel sanatlar alanında gerçekleştiriliyor.
Şu ana kadar UNESCO gastronomi listesine dünyanın dört bir yanından sadece sekiz kent kabul edilmişti.
Listeye şu ana kadar Çin’den iki kent, Brezilya, Güney Kore, İsveç, Kolombiya, Japonya ve Lübnan’dan birer şehir girmişti. Bu yıl Gaziantep ile birlikte 9 kent daha bu listeye eklendi’’ denildi.