.Ankara yolu Barguzu Caddesinde yapımı devam eden Recai Kutan Parkı ve Sosyal Tesislerini su ile bütünleştirmek için farklı bir uygulama ile su göleti yaptıklarını belirten Başkan Polat, “Recai Kutan su ile özdeşleşmiş bir isim. Projenin tasarımı ve görselliği kent estetiğine farklılık kazandıracak” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi çok amaçlı yaşam alanlarıyla ilçenin geleceğine yaptırım yaparken diğer taraftan vefa örneği sergileyerek Barguzu Caddesi’nde yapımı devam eden yeni yaşam alanı ve sosyal tesise 20. Refah Partisi Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Malatyalı Recai Kutan’ın adının verilmesini kararlaştırdı.
Belediye Başkanı Polat, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar ve Fen İşleri Müdürlüğündeki mühendislerle birlikte parkın yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Türkiye’de Recai Kutan isminin su ile özdeşleştiğini ifade eden Başkan Polat, “Ankara yolu üzerinde Barguzu Caddesi’nin hemen girişindeki yedi dönüm alan üzerine yapılacak yaşam alanında yürüyüş yolları, oturma grupları ve süs havuzları olacak” diye konuştu.
Recai Kutan denilince akla ilk su geldiğini belirten Polat, “Hemşerimiz, büyüğümüz, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Fazilet Partisi Genel Başkanlığı yapan Recai Kutan, ülkemizde özellikle su alanında çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Bizde Sayın Recai Kutan isminin su ile bütünleşmesine katkı sağlamak adına Sosyal Tesisin ön kısmına Bostanbaşı Kanal Projesiyle bağlantılı olarak su göleti yapıyoruz. Kanal’dan temin edeceğimiz suyu parkın içinden geçirerek tahliyesini yapacağız. Kanalın sosyal tesislerin önünden geçecek olması ayrı bir güzelliğin ortaya çıkmasını sağlayacak. Parkımız tamamlandığı zaman görselliği ve tasarımıyla kentin estetik yapısına ciddi değerler kazandıracaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Polat: “Uygun fiyata kaliteli hizmet”
Parkın içinde bulunan sosyal tesislerin Yeşilyurt Belediyesi tarafından işletileceğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Yaşam alanı içinde yer alan bina kendi şirketlerimiz tarafından işletilecek, cafe-restaurant olarak hizmet verecek. Vatandaşlarımız uygun fiyatlara kaliteli hizmet alacaklar. Park ve Sosyal Tesis alanlarının yapım işi tüm hızıyla devam ediyor. Yazın sonların doğru sosyal tesislerimiz hizmete girecek” ifadelerine yer verdi.