Rusya Federal Turizm Servisi Rosturizm, Denizli- Serinhisar yolunda meydana gelen ve üçü Rus ve biri Kazakistan uyruklu olduğu belirtilen 4 turistin öldüğü, 38 turistin de yaralandığı kazayla ilgili acil toplantı yapmaya hazırlanıyor. Rosturizm Başkanı Oleg Safonov’un başkanlığında yapılacak toplantıda kazada yaralanan Rus turistlerine yardım yapılması ile ilgili konular ele alınacak.
Öte yandan Rusya Acil Durum Bakanlığı kazayla ilgili acil hat açtı. Kazada zarar gören vatandaşların yakınlarına 8-800-775-17-17 numaralı telefonla aramalarını isteyen bakanlık, yardım amacıyla ilgili Rus uzmanlarının görevlendirildiğini duyurdu.
Parlamento alt kanadı Devlet Duması da Başbakanlık’tan tur operatörlerinin sorumluluğunun artırılmasını talep etti.
Kazayla ilgili RSN radyosuna konuşan St.Petersburg şehir meclisi milletvetkili Yevgeni Marçenko, Türkiye tatiline 1 yıl ara verilmesi önerisinde bulundu. Marçenko bu konuda Rusya Dışişleri’nden olumlu yanıt almayı beklediğini de sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) ö konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR Müdürü Maya Lomidze, öneriye karşı çıktığını belirtti. Lomidze, “Bu doğru bir tepki değil. Bunun yerine daha faydalı ikili çalışmalar ve işbirliği yapılmalı. Rusya ve Türkiye turistlerin güvenliği konusunda toplantı yapmalı ve bu konuları detaylı şekilde ele almalı.” diye önerdi.