Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde bir depremin yaşandığını duyurdu. AFAD'dan alınan bilgilere göre, saat 08:55'te Kahramanmaraş'ta 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş Valiliği depremle ilgili açıkalama yaparak; 'Dulkadiroğlu ilçemizde saat 08.55'te meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem yüzeye yakınlığı sebebiyle ilimiz merkezinde yoğun şekilde hissedilmiştir. Ekiplerimiz saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim tüm afetlerden milletimizi korusun.' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Yapılarında Restorasyon Çalışmaları Başlıyor!

Kahramanmaraş'ta depremin ardından Yalova ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen 3.5 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Marmara Denizi açıklarında kaydedildi. Saat 09.21'de meydana gelen sarsıntının derinliği 9.71 kilometre olarak ölçüldü.

Depremin ardından Yalova Valisi Hülya Kaya, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, Afad'ın saha çalışmalarını sürdürdüğünü ve olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti. Vali Kaya, "An itibariyle olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.