Memiş, restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının iş yükünün dönüşüm süreciyle beş kat arttığını savundu.

Dönüşüm sürecinde en büyük emek sahibi sağlık çalışanlarının bazı beklentiler içine girdiğini anlatan Memiş, 13 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen programda belirlenen sorunlardan üçünün çözüm aşamasına geldiğini aktardı.

İletilen konulardan yıpranma payı, sağlık çalışanlarının çocukları için kreş uygulaması ve lisans tamamlama sorunlarının çözümü için ciddi adımlar atıldığını anlatan Memiş, şöyle konuştu:

"Uzun yıllardan bu yana ısrarla talep ettiğimiz yıpranma payı konusunda sağlık çalışanlarına beş yıllık çalışmaya karşılık bir yıl yıpranma verilmesi konusunda Başbakan'dan müjdeyi aldık. Yapılacak yansıma geçmiş yıllara dönük verilecek ve emelilik yaşında ise 20 yıl çalışan arkadaşımız 4 yıl alacak, bunun emeklilik yaşına yansıması da 2 yıl olacak. İnşallah tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için çalışmalarımız devam ediyor.

Eylül ayındaki Torba Yasa'nın içine konulması planlanıyor."

Memiş, 100 bin sağlık çalışanını yakından ilgilendiren lisans tamamlama konusunun da Başbakan Erdoğan'a iletildiğini, verilen talimatla bu konunun da Torba Yasa'ya bir maddeyle eklendiğini ifade ederek,  2014 - 2015 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi ibaresinin de maddeye konulması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisinin de kreş hizmetleri olduğunu anımsatan Memiş, şunları kaydetti:

"Eğer karı-koca sağlık çalışanıysa aylık sekizer nöbet tutarlarsa, çocukları da varsa mecburen birisinin evde kalması gerekiyor ve eşler birbirlerini 16 gün göremiyorlar. Başbakanımıza bu anlamdaki mağduriyeti aktarıp kreş talebinde bulunduk. Başbakanımız açılması noktasında talimat verdi, bunun da sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz."