Kahramanmaraş’ta yaklaşık 5 yıldır organ nakli ve hastalıkları üzerine çalışan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, isim değişikliğine gitti. Dernek bundan sonraki çalışmalarını KABÖDER Sağlık Dünyası Derneği olarak sürdürecek.

Geçtiğimiz günlerde olağanüstü genel kurula giderek tüzük ve isim değişikliği yapan yeni ismiyle KABÖDER Sağlık Derneği, dün Kervanhan’da yönetim kurulu ve onursal üyeleriyle bir araya gelerek isim ve tüzük değişikliğiyle beraber derneğin misyonu ve vizyonu üzerine değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya; dernek yönetimi ve üyeleriyle beraber kendilerinden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kahramanmaraşlı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etmekle başlayan KABÖDER Sağlık Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, sağlıkta yeni bir dönemin kapısını araladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta sağlık alanında yaşanan problemlere değinen Başkan Çöplü, çözüm odaklı çalışmalarla bu sorunların üstesinden geleceklerini belirtti.

Derneğin kurulduğu ilk yıllardan itibaren birçok kişi, kurum ve kuruluşun kendilerine destek sağladığını aktaran Çöplü, bir çok başarılı çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Derneğin faaliyet gösterdiği her an organ nakli ve hastalıkları üzerine titizlikle eğildiklerini ve bu yönde yoğun gayret gösterdiklerini ifade ederek; şunları söyledi: “İsim ve tüzük değişikliğiyle beraber faaliyet alanımızı da genişletiyoruz. Bundan sonraki süreçte sağlığın her alanında daha yoğun bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürüteceğiz. Hasta bireylerin ve sağlık çalışanlarının arasında bir köprü kuracağız. Hastanın da hasta yakınlarının da sağlık çalışanlarının da hak, görev, yetki ve sorumluluklarını daha iyi bilmeleri için yoğun emek sarf edeceğiz.”

Çöplü, “İnsanların, temel hakları çerçevesinde yerinde tedavi hizmeti almalarını ve bu hastaların tedavi süreçlerini takip edecek hekimler arası diyaloglar kurmada yardımcı olmak istiyoruz. Sağlıklı toplum olma yolunda çeşitli aktivitelerde bulunmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Kervanhan’da yapılan programa; yönetim ve onursal üyelerin yanı sıra Kahramanmaraş Sağlıklı Yaşam ve Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Abdülkadir Zeki Gülmez, Kahramanmaraş Dostluk Grubu Başkanı Abdurahman Akbaba, Kahramanmaraş Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Hacıbebekogu, Umut Elleri Derneği Başkanı Büşra Şen ve yönetimi, Kahramanmaraş Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluk Başkanı Tural Şahbazlı, Genç Kızılay Başkanı Mustafa Bal, Gazeteci Kenan Onaran ve Eğitimci Abdulkadir Doğan katıldı.