Kahramanmaraş’ta Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmaları kapsamında dikim için ayrılan binlerce fidan, dikimi yapılmadan ormanda kurumaya terk edildi.

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde çekilen skandal fotoğraflar, görenlere pes dedirtti. WhatsApp İhbar Hattımıza gelen fotoğraflar, acı gerçeği ortaya koydu.

İŞTE O SKANDAL FOTOĞRAFLAR - TIKLA

 Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz yılın Kasım ayında ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, ihale usulüyle bölgede fidan dikimi için teraslar açıldı ve tüplü fidanlar bölgeye dağıtıldı. Ancak yerleri hazır olmasına rağmen binlerce fidan toprakla buluşturulmadı. Dağıtılan fidanlar sadece yol kenarlarına dikim yapılarak göz boyandı; iç bölgelerde ise dikim yapılmadı. İç bölgelerde açılan teraslarda bulunan binlerce fidan kurumaya terk edildi.

Karların erimesiyle bölgede ortaya çıkan manzara mahalle sakinlerinin tepkisini çekerken; milli sermayemizin bir parçası olan fidanların kurumaya terk edilmesi vicdanları sızlattı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden ihaleyi alan kişi veya işletmeler ile fidanların kurumasında rolü olan kişiler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Marasanahaber