Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, Şanlıurfa 2. Amatör Futbol Liginde mücadele eden Birecikspor’a malzeme desteğinde bulundu.

Belediye Başkanı M.Faruk Pınarbaşı, ilçeyi 2. Amatör Ligde temsil eden Birecikspor’un kulüp Başkanı İsmail Karacan, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcularını makamında ağırladı. Gençlerin yanında oldukları için kulüp yöneticilerini tebrik eden Pınarbaşı, futbolculara krampon ve forma yardımında bulundu.

"Çok hayırlı bir iş yapıyorlar"

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, Karşıyaka Mahallesinde kurulan futbol takımının, gençlerin uyuşturucu, terör gibi kötülüklerden uzak tutulması ve zihinlerinin dinç ve temiz kalması için önemli bir toplumsal kazanım olduğunu söyledi. Birecikspor’un Birecik Belediyespor ile birlikte hareket ederek, ilçede bir futbol alt yapısı oluşturabileceğini ifade eden Pınarbaşı, “Gerek kulüp başkanı gerek yönetim kurulu gerekse mahalle muhtarımızı tebrik ediyorum. Çok hayırlı bir iş yapıyorlar. Biz de bu tür faydalı aktiviteler içerisinde olan gençlerimizin her zaman arkasında duruyoruz” dedi.

11 mahalleye semt sahası yapılacak

Pınarbaşı, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora yönlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, bu kapsamda ’Her Mahalleye Semt Sahası’ projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Proje ile Birecik’te 11 semt sahası yapacaklarını kaydeden Pınarbaşı, “Bu semt sahaları bizim seçim vaadimizdi. İnşallah bir tanesini de Birecikspor Kulübümüzün bulunduğu Karşıyaka Mahallemize yapıyoruz. Bu saha yapıldığında gençlerimiz, antrenmanlarını kendi mahallelerinde, kendi evlerinin yanında çok daha rahat yapabilecekler. Böylelikle hem halkımıza hem gençlerimize hizmet etmiş olacağız. Çünkü gençlerimiz bizim için önemli. Onlar yarınların mimarı, avukatı, doktoru, belediye başkanı, milletvekili olacaklar” ifadelerini kullandı.

Başkan Pınarbaşı, konuşmasının sonunda, “iyi günlerde, şampiyonluk maçlarında kullanın” diyerek, malzemeleri futbolculara teslim etti.