İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, yoğun güvenlik önlemeleri alınan İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Taksim Meydanı'na kadar yürüyen Altınok, herhangi bir problem olmadığını söyledi. Öğle saatlerine kadar 136 kişinin gözaltına alındığını belirten Altınıok, "Kaza, bela yok. Aldığımız tedbirler iyi. Ne emekçilerin ne personelimizin hiçbirinin burnu kanamadan." dedi.

Bayram olması gereken bu güzelliği bayram gibi yaşayabilme adına gayret etmek gerektiğini belirten Altınok, "Memleket hepimizin memleketi. İnsanlar hepimizin insanı. Nasıl düşünürsek düşünelim bu memleketin insanıyız. Onun için kaza bela olmadan, kimsenin canı yanmadan bu işi kendi tedbirlerimizle tamamlamak istiyoruz. Günün sonunda da kimsenin canını yanmış bir halde görmek istemiyoruz." dedi.

Öğle saatlerine kadar 136 kişinin gözaltına alındığını belirten Altınok'a basın mensupları, İç Güvenlik Paketi'nden sonraki ilk 1 Mayıs olduğunu hatırlattı. Yasanın vermiş olduğu yetkiyi, hukukun da yetki sınırları içerisinde kullanmaya dikkat ettiklerini belirten Altınok, "Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadık bir şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde ama yetkiyi kullanabilme noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.