Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii’nden İstanbul’daki Süleymaniye Camii’ne kadar Mimar Sinan’a saygı bisiklet turu düzenlenecek.

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan’ın 'Ustalık Eserim' dediği Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasının 4. yılı.
Bu nedenle UNESCO Alan Yönetimi tarafından Mimar Sinan’a saygı bisiklet turu düzenlendi.
Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Bisiklet Gençlik Spor Kulübü destek verdiği turun ilki Edirne’de gerçekleşti.

Selimiye gölgesinde Mimar Sinan Caddesi üzerinde bir araya gelen 150 civarındaki bisikletli saat 12:00 sıralarında hareket etti. Edirne’deki bisiklet turuna Belediye Başkanı Recep Gürkan, UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şahinoğlu, Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Sadi Çalışkan da bisikletleriyle katıldı.
Mimar Sinan Caddesi üzerinde başlayan saygı turu, Londra Asfaltı, Saraçlar Caddesi, Tunca ve Meriç Köprüleri üzerinden Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Lozan Anıtı’na kadar sürdü.

Turun başlangıcında bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınması nedeniyle bir bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şahinoğlu da UNESCO’nun 4. yılı kapsamında bu bisiklet turunu düzenlediklerini belirtti. Her konuda kendilerine destek olan Belediye Başkanı Gürkan ile Edirne Bisiklet Kulübü’ne teşekkür eden Şahinoğlu, “Her Şey Selimiye İçin” dedi.
Yarın Selimiye’den Süleymaniye’ye profesyonel bisikletçilerin katılımı bir etkinlik gerçekleştireceklerini anlatan Şahinoğlu, “Dünya Miras Listesinde bulunan iki eserimiz. Selimiye’den başlayacaklar, Süleymaniye’ye gidecekler.” dedi.

Saygı turunun ikincisi yarın başlayacak. Profesyonel bisikletçilerin katılacağı tur Selimiye’nin önünde başlayarak Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Süleymaniye’ye kadar devam edecek.
Bisikletçilerde 254 kilometrelik parkuru pedal çevirerek tamamlayacak.