Çağlayancerit Merkez İstiklal İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinlikte, gönüllüler önce okulu boyayıp, ardından oyunlarla dolu bir kütüphane kurdular. Sevgi Gönüllüleri, her gittikleri köy okulunda sıfırdan bir Sevgi Kütüphanesi kurarak çocukların hayatlarına güzel bir iz bırakmayı amaçlıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketi sonrasında afet bölgesine yönelik çeşitli projeler gerçekleştiren gönüllüler, bu kez "Sevgi Kütüphanesi" projesini hayata geçirdi. 35 kişilik gönüllü ekip, iki günlük etkinlikte bir yandan kütüphane kurulumunu tamamlarken, diğer yandan çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Bu etkinlikler arasında bilim, müzik, spor, resim, survivor, genel kültür, hazine avı gibi eğitici ve eğlendirici çalışmaların yanı sıra, toplumsal konulara yönelik farkındalık atölyeleri de yer aldı.

Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde! Kahramanmaraş'ta Çörekçi Ustaları Yeni Ekmek Kapılarında Üretimde!

Whatsapp Image 2024 03 05 At 16.48.35

Proje kapsamında okuldaki çocuklarla bir araya gelen gönüllüler, kütüphanenin boyanmasından mobilyaların yerleştirilmesine kadar birçok aşamayı tamamlayarak "Sevgi Kütüphanesi"ni okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla açtılar. Bu etkinliklerle çocuklara örnek abla ve abi olmayı hedefleyen Sevgi Gönüllüleri, projenin sonunda çocuklarla duygusal bir vedalaşma yaşayarak amaçlarına ulaştıklarını hissettiler. Minikler, yapılan etkinlikleri unutmayacaklarına ve kütüphaneyi aktif olarak kullanacaklarına söz verdiler.