Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kadın istidamını destekleyen önemli bir proje ortaya koydu ve 3 bin 984 lira ödeme yapılacak. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) kapsamında, 4 bin kadın işverene bağışlama desteği verilecek. Kadın işverene 320 Euro fırsatı için başvuruların ne süre, nereden ve nasıl yapılacağı, müracaat şartlarının neler olduğu şeklinde bilgiler merak edildi. Tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

İstihdamı artırmaya yönelik pek çok destek uygulanırken, bunlardan biri de kadınlara yönelik... Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği işbirliğinde 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi' (Women-Up) projesine başvurular sürüyor. Kadın işverenlere, ilave kadın istihdamı için aylık 3 bin 984 lira hibe destek veriliyor. Projenin, 20 ay mali destek ödemeleri olmak üzere, 32 ay süreyle uygulanarak 2024 yılı Ocak ayı itibariyle tamamlanması öngörülüyor. Şanlıurfa, Aydın, Kahramanmaraş Ankara, Samsun, Denizli ve İstanbul illerini kapsayan bu projeden 4 bin kadın işveren ve kadın işçi faydalanacak.

Projeye başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Projeye başvurular nasıl yapılacak? İşverenler tarafından hibe başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. İstenen kriterleri sağlayan işverenler, kesin kayıt için proje kapsamında açılan ofislere yönlendirilecek. Proje kapsamında, işverenlerin iletişimini sağlayacak ve yeni ortaklık zemini hazırlayacak network toplantıları, Küçük işletmelere yönelik sorunların belirlenmesi, Kadın istihdamının mevcut durumu ve kayıtlı kadın istihdamının artırılmasına yönelik önerilerin geliştirilmesi amacı ile Akademik Danışma Kurulu toplantıları yapılması, Yararlanıcıların yoğun çalıştıkları sektörlerde düzenlenen fuarlara katılma imkanının sağlanması, Avrupa'da kadın girişimciliğinin iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi ve ihracat fırsatının sağlanması için yurt dışı ziyaretleri yapılması da planlanıyor.",