İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde bilişim suçlarına karşı düzenlenen "SİBERGÖZ-26" operasyonları kapsamında 21 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar, İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Denizli, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman illerinde, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlendi.

Söz konusu operasyonlar, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık ve çevrim içi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik gerçekleştirildi. Operasyonlar neticesinde 75 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda, Facebook üzerinden "Marketplace" adı altında elektrikli bisiklet satışı vaadiyle vatandaşları kandırarak yaklaşık 10 milyon lira dolandıran bir şebeke çökertildi. İstanbul'da ise Instagram üzerinden yapılan sahte "yatırım" ve "para kazanma" vaadiyle 10 milyon lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Gaziantep'teki operasyonlarda ise sahte alışveriş siteleri üzerinden "karavan" ve "araç satışı" vaadiyle kapora bedeli adı altında dolandırıcılık yapan bir şebeke ele geçirildi. Mersin'de ise yurt dışındaki bahis ya da şans oyunlarını internet üzerinden oynatarak 25 milyon lira haksız kazanç sağlandığı belirlendi.

Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 41 telefon, 6 bilgisayar, SIM kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konuldu.

Adıyaman'da Kahramanmaraşlı Başkomiser Şehit Düştü! Adıyaman'da Kahramanmaraşlı Başkomiser Şehit Düştü!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları düzenleyen Kahraman Jandarmamızı tebrik ederek, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz suç ve suçlularla mücadele etmek için 7 gün 24 saat görevlerinin başında! Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.