Mardin’de aniden bastıran sağanak yağıştan dolayı, cadde ve sokaklar sele dönüştü. Şiddetle yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Mardin’de akşamüstü aniden bastıran sağanak yağış, Yenişehir semtinde bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. 13 Mart mahallesinde bulunan mobilya ve halı yıkama fabrikası tamamen sular altında kaldı. Alt yapı yetersizliği nedeniyle yollar adeta çamur deryasına döndü. Yer yer sele dönüşen yağmur suları cadde ve sokakları geçilemez hale getirdi. Belediye ise iş yerlerinde biriken sel sularını vidanjörlerle boşaltmaya çalıştı.

Mobilya fabrikası sahibi Zeyni Olcay, bir saat boyunca yağan yağışlar sonucu iş yerinin sular altında kaldığını söyledi. Olcay, ”İş yerinde yaklaşık 5 bin TL tutarında maddi zarar oldu. 50 tabaka mobilya ahşap tamamen sular altında kaldı. Alt yapı bozuk olduğu için bütün yağmur suları iş yerime doldu.” dedi.

Halı yıkama fabrikası sular altında kalan Zahit Abak ise, alt yapıyı tamamlamadığı gerekçesi ile belediyeyi suçladı. Abak, ”İş yerim sular altında kaldı. Milletin halıları yağmur sularına gömüldü. Maddi hasarım var. Ne yapacağımı bilmiyorum.” şeklinde tepki gösterdi.