Siyah beni ameliyatla alınan kızın tüm vücudunu benler sardı. Kars'ta yuvada kalırken burun ve sırtındaki benler alınan Necla Orman'ın (13) tüm vücudu neredeyse siyaha büründü. Cilt kanseri olduğu ileri sürülen Necla’nın 2 kız kardeşi, 'Ablamız ölmesin. Yetkililer bir an önce ablamıza sahip çıksın." diyor.

Kars merkez Halit Paşa Mahallesi'nde komşularının destekleriyle ayakta duran Orman ailesinin ferdi Necla Orman, annesinden 2 aylık iken ayrılmış. Dedesi ve ninesi tarafından yuvaya verilen Necla, burada burnundaki ve sırtındaki benler için operasyon geçirmiş. Ameliyat sonrası vücudu benlerle kaplanan Necla, problemine parasızlık nedeniyle çözüm bulunamamasının çaresizliğini yaşıyor. Benleri nedeniyle okula gidemeyen genç kız, tedavi için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

2 AYLIKKEN ANNESİNDEN AYRILDI

Kızının yaşadığı problem sonrasında kızını yanına alan anne Nurcan Demirtaş, kızının sorununu çözüm bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.
Eşinden 2005'te, kızı Necla'dan ise 2 aylıkken ayrıldığını kaldığını belirten Demirtaş, "Ailem kızımı yuvaya vermiş. Necla'nın doğuştan burnunda ve sırtında beni vardı. Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda kızım ameliyat ettirilmiş ve benler ameliyat sonrası vücudu sarmaya başlamış." dedi.

Kızını yuvadan alıp evine getirdiğini ve okula verdiğini ifade eden anne, "Çocuğuma benekli diye lakap takmışlar. Çocuğum üzüldü okula 1 ay gidebildi. Kızımın kurtulması için hayırseverlerden yardım istiyorum."

Kızının kurtulma şansının olduğunu dile getiren anne, "Kızımın tedavisini yapan doktor, bazı tedavilerin Ankara veya İstanbul'da yapılabileceğini söylüyor. Bu tedavilerin ücretleri çok yüksek gelirimiz yok, eğer bu tedaviler yapılır ise kızım kurtulabilirmiş." diye konuştu.

ANNESİNE KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYAMAMIŞ

Yüzünde, kollarında ve ayaklarında benek olan Necla ise annesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayamamış. Annesini gördüğünde koşup sarıldığını anlatan Necla, "Çok üzülüyorum, her gün ağlıyorum, okula gidemiyorum bana ‘benekli’ diyorlar. İyileşebilirmişim, iyileşmek istiyorum ve doktor olup hastaların yardımına koşmak istiyorum." diye konuştu.

Diğer taraftan Necla'nın kardeşi Derya (14) ve Kübra (3) da ablalarının bir an önce sağlığına kavuşmasını istediklerini dile getirdi.