Ak Parti'de ilk aşamada 25 il başkanının istifasının istendiği, daha sonra bu sayının 40'a ulaşacağı iddia edildi. Ak parti'de il başkanlarının istifa süreci dün Kütahya ile balşamıştı. Dün istifa eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın ardından bu gün de AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz görevlerinden istifa ettiler.

Bu istifaların ardından sosyal medyada bazı kullanıcılar Genel Merkezin Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin istifasını istediyle ilgili iddiaları paylaşmaya başladı. Ahmet Özdemir'in kongreye saatler kala görevden alınmasıyla İl Başkanı olarak atanan Debgici'nin istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Haber46'nın kulislerden aldığı bilgiye göre ise şu ana kadar Sakarya, Afyon, Bolu, Bursa, Antalya, Ankara, Balıkesir, Sivas, Burdur, İzmir, Bayburt, Hakkari, Siirt, Van, Ağrı, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Kırıkkale, Konya, İzmir, Adana, Isparta, Kayseri, Kocaeli.il başkanlarını istifaları alındı. İstifaları alınanlar arasında Kahramanmaraş İl Başkanı şimdilik yok.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın tüm illerin milletvekilleriyle görüştüğü, ilk etapta 10 ilin, ardından 25 ilin il başkanlarının istifasının istendiği bilgisi edinildi. Ak Partinin kongreye bu illerde yeni il başkanlarıyla gireceği konuşuluyor.

Bir kaç güne kadar konuyla ilgili gelişmelerin netleşmesi bekleniyor.