Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hükümetin aldığı 4,5 günlük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatiline dikkati çekerek, "1 Kasım öncesinin tatil yapılmasının nedenini iyi düşünün" diye halka çağrı yaptı. Çetin, "Tatile değil, sandığa gidelim ve bu sinsi planı bozalım." dedi.

Adana'nın merkez ilçelerinde düzenlenen sohbet toplantılarında halkla buluşan Çetin, öğrenciler için 3 Kasım'a dek 5,5 gün, memurlar için ise 4,5 gün için alınan tatil kararlarına tepki gösterdi. Başkan Çetin, şunları ifade etti: "Öğrenciler için 5,5 gün, memurlar için 4,5 gün tatil kararı aldılar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı günlerde nedense hasta olup kutlamamaya çalışanlar, bu defa da 29 Ekim'i tatil yapıyorlar. Neden? Hiç düşündünüz mü neden tatil yapıyorlar? 1 Kasım'da sandığa gidilmemesi için yapılan sinsi bir plan olması kuvvetle muhtemeldir."

Kamu çalışanı memur ve işçiler ile öğrenciler için alınan 4,5 ve 5,5 günlük tatil kararlarının seçime katılımı düşürmeye yönelik bir hesap olduğuna iddia eden Çukurova Belediye Başkanı Çetin, sinsi ve art niyetli bir plan hayata geçirilmek istendiğini ileri sürdü. Çetin, "Cazip gözüken bu tatil bir aldatmaca ve kandırmacadır. Herkes ne olursa olsun 1 Kasım Pazar günü sandığa gitmelidir. Son 20 ayda 4 seçimi yaşamanın yol açtığı yılgınlık atılmalıdır. İnadına sandığa gidilmeli ve 'ne kadar az oy kullanılırsa o kadar iyi olur' diyen AKP'’nin tatil rehaveti hesabı bozulmalıdır." diyerek sözlerini tamamladı.