AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Necati Okay, Aksu mahallesinde yaptığı konuşmada: “15 yıl önce büyükşehir olan Kahramanmaraş bizden önceki hükümetler tarafından büyükşehir yapılmadığı için il belediye başkanlığı ile idare ediliyordu.
Başbakanımız onun için burayı büyükşehir yaptı. İl belediyesi ile ancak bu kadar hizmet yapıla biliyordu” dedi.

Dün akşam Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, il Başkanı Metin Doğan, Dulkadiroğlu ilçe başkanı Ömer Debgici, İlçe Belediye Başkan adayı Necati Okay ve Belediye Meclis üyesi adayları ile Aksu mahallesine çıkarma yaptılar.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı kapalı salon toplantısında bir konuşma yapan Ak parti Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkan adayı Necati Okay: “2000 bin yılında yapılan Nüfus sayımında Kahramanmaraş Büyükşehir Nüfusunu yakalamıştı. O dönem iktidar partisi Kahramanmaraş'ı büyükşehir yapmadı. 14 yılımız boşa gitti.

İl belediyesi ile büyükşehir yürütmek zor iş, bu sebeple yapıla bilen hizmetler ancak bu kadar oluyor, kanun il belediyesi kanunu ama artık Kahramanmaraş Büyükşehir olması için Başbakanımız söz vermişti. Kahramanmaraş'ı büyükşehir yaptı. Kahramanmaraş Belediye olarak ikiye bölündü. Dulkadiroğlu ilçesi ve Onikişubat ilçesi kuruldu.

Dulkadiroğlu belediye başkanlığı adayı olarak görev bize verildi. Onikişubat belediye başkanlığı adayımız ağabeyimiz Hanefi Mahçiçek, Büyükşehir belediye başkan adayımız ise 11 yıldan beri parti yönetiminde beraber çalıştığımız eski il başkanımız Fatih Mehmet Erkoç bey ve artık Kahramanmaraş'ta 3 belediye üç koldan hizmet edecektir” dedi.

Dulkadiroğlu ilçesine il belediyesi kanunu ile ancak bu kadar hizmet yapılabildiği için Büyükşehir ve paranın var olduğunu söyleyen Necati Okay: “Büyükşehir belediye başkanımız dev projelerle, Dulkadiroğlu belediyesi olarak bizde sosyal belediyecilik ve sizin gibi 101 mahallemize hizmet etmek için artık paramızda var, imkânımızda var, İnşallah 30 Mart da görevi bize verdiğinizde Kahramanmaraş'ta kalkınma hamlesi başlayacağını” söyledi.

5 Mart 2014 günün akşamı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fatih Mehmet Erkoç'un dev projelerini açıklayacağını, Büyükşehir belediyesinin yapacağı projeler olduğunu , Dulkadiroğlu belediyesi olarak kendilerin yapacağı projeler olduğunu belirten Necati Okay konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “Yapılan hizmetlere yeterli diyemeyiz, ancak başta da söylediğim gibi, il belediyesi kanunu ve il belediyesi yönetimi ile büyükşehir'e yapılan bilen hizmet bu kadar oluyor, biz asıl hizmeti sizlere büyükşehir belediyesi ile vereceğiz, Başbakanımız söz verdi Kahramanmaraş'ı büyükşehir yaptı gelirlerimiz 3-5 kat arttı, artık hizmeti bizden isteyin. 31 Marttan sonra gelip burada sizlerle oturup yeniden istişare edeceğiz, öncelikli meselelerimizi belirleyerek öncelikli olanları önce yapacağız sonra sırası ile 5 yıl sonra insanımız insan gibi yaşanan bir mahallede oturtacağız” diye konuştu.