Zafer Partisi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyelilerle ilgili bir açıklama yaptı. Twitter'dn yapılan açıklamada "Doktorlardan aldığımız bilgiye göre Kahramanmaraş’ta hastanelerden engelli raporu alan Suriyeli sığınmacılara engelli yardımı yapılıyormuş." ifadeleri kullanıldı.

Zafer Partisi’nin Suriyelilerin vatanlarına gönderilmesi için başlatılan imza kampanyası vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Bir sokak röportajında vatandaşın Suriyelilerin ülkemizde aldıkları yardımlar ve iş imkanlarından rahatsızlıklarını dile getirmesi ve “biz muz yiyemiyoruz” demesi üzerine sosyal medya platformu TikTok ‘da çok sayıda Suriyeli, muz videoları paylaşarak Türk Milleti’ne hakaret etti.

E. Bülent Kutlu; “Bu Misafirliğin Süresi Dolmuştur”

Zafer Partisi konuyla alakalı bir imza kampanyası başlatarak hem sosyal platformlarda hem de il ve ilçe başkanlıklarında yaptıkları çalışma ile “Suriyelilerin Vatanlarına Gönderilmesi” konusunda çalışmalara başladı. Kampanyanın mimarlarından olan Zafer Partisi Tanıtım ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ersun Bülent Kutlu Haberiniz.com.tr ye kampanyanın detaylarını anlattı.

Kutlu, bu kampanyaya başlama nedenlerini şöyle açıkladı;

“Güvenli olarak Suriye’ye göndermek amacıyla, 29 Ekim 2021’deCumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü itibariyle imza kampanyamızı başlattık. Vatandaşlarımız tarafından, imza kampanyamıza beklediğimiz gibi ilgi gösterildi.”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Bülent Kutlu; “Bu Misafirliğin Süresi Dolmuştur”

Kısa zamanda büyük ilgi gören imza kampanyasıyla ilgili açıklamalarına devam eden Kutlu Suriyeli sığınmacıların ülkemizde yarattığı sıkıntıları ise şöyle ifade etti;

“Vatandaşlarımız bu konuda oldukça duyarlı ve özellikle Suriyeli sığınmacıların Türkiye ekonomisine, ülkemizin istikrarına ve bölünmez bütünlüğüne verdiği zararın farkında.

Türkiye bu sığınmacı ve kaçakları ülkelerine yollayamaz ise tarihinin en ağır felaketine sürüklenecektir.

Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacılar her fırsatta, kendilerine kucak açan, koruyan ve misafir eden halkımızı açıkça tahrik ve provoke etmektedirler.

Son olarak, 29 Ekim’de Adana Seyhan’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konserinde, Suriyeli M.C. tarafından bıçaklanarak öldürülen Akif Ozan Özdoğan henüz 15 yaşındaydı.

Son 3 ay içerisinde, Suriyeliler tarafından 3 gencimizin canına kıyıldı.

Türk milleti, onları misafir edebilmek için 80 milyar dolar harcarken, onların bu tavrını kabul edilemez bulduğumuzu da ifade ediyoruz.

Bu misafirliğin süresi dolmuştur.

Yaşanan bu olaylar, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Suriyeli sığınmacılar konusundaki kararlı tavrının doğruluğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bütün bu olaylara rağmen, halkımızı sığınmacılardan gelen bu tip provokasyonlara karşı temkinli olmaya ve güvenlik güçlerimize güvenmeye davet ediyoruz.

Türk milletinden, ülkemizdeki ekonomik krize, haksız rekabete ve toplumsal karışıklıklara sebep olan sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi için imza kampanyamıza destek vermelerini istiyoruz.

İmza kampanyamız bir süre daha devam edecektir.

Vatandaşlarımızın imzaları kampanya sonunda TBMM’ne iletilerek konu hakkındaki kararlılığımız bir kez daha gündeme getirilecektir.” diyerek konuyu TBMM’ye taşıyacaklarının da bilgisini paylaştı.