Somali’den Türkiye’ye eğitim için gelen ve Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitim gören Somalili öğrenciler, okullarının maskotu oldu.

Somali’den 4 arkadaş olarak Yozgat’a geldiklerini ve Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitime başladıklarını anlatan Ömer Mesut (18), “Türkiye’de eğitim görmek için Somali’de sınava girdik ve kazandık. Yozgat’a geldik. Burada 4 arkadaş bir ev kiraladık, Yozgat’ta eğitimimizi tamamladıktan sonra tekrar Somali’ye döneceğiz.” dedi.

Daha önce de İstanbul’a geldiğini belirten Ömer Mesut, “Türkçe’yi Somali’de öğrendim. Ancak burada yine Türkçe sınavına gireceğiz. Sınavı geçersek hazırlık okumadan birinci sınıftan okulumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Ali Abdulcabbar da (17) Türkçe’yi Somali’de öğrendiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Somali halkı Türkiye ve Türk halkını çok seviyor, biz de seviyoruz. Burada inşallah 4 yıl eğitim gördükten sonra tekrar memleketimize döneceğiz. Türkiye’de ve Yozgat’ta olmaktan çok mutluyuz.”

Muhammed Ömer de (17) Yozgat halkının sıcakkanlı insanlar olduklarını ve kendilerine çok yakın davrandıklarını ifade ederek, Yozgat’ta olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.