Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kişilere ve suç örgütlerine karşı açılmış bulunan ya da gelecekte açılacak olan soruşturmalarının değişen hiçbir durum ve koşuldan etkilenmeksizin ve hiçbir taviz verilmeden hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar yürütüleceğini bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Barosu’nca KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yapılan operasyon ile ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada 23 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve bu şüphelilerden 21 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Şüphelilerden 15’inin İstanbul 8’inin Ankara’da ikamet ettiğini belirten başsavcılık Ankara’da ikamet eden 2 kişinin ise halen arandığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti yasalarının suç saydığı eylemleri işleyenler her kim ya da hangi suç örgütü olursa olsun, bu kişilerle ve su örgütlerine karşı açılmış bulunan ya da gelecekte açılacak olan soruşturmalarımız, değişen hiçbir durum ve koşuldan etkilenmeksizin ve hiçbir taviz verilmeksizin hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar yürütülecektir.”