Şah Fırat operasyonu ile Karakozan bölgesinden taşınarak Bilekli köyünde hudut karakolunda bekletilen Süleyman Şah ve iki askerin yeni türbesi için çalışmalar sürüyor. Türbe inşaatını ve yol çalışmalarını bizzat Mehmetçik yapıyor. Yeni türbe yeri PYD kontrolündeki Suriye Eşme’sinde sürüyor. İnşaatın tamamlanması ile sandukalar buraya taşınacak.

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü personelinin organizesiyle basın mensupları Süleyman Şah ve iki asker için yapılan yeni türbenin mekanını görüntüledi. Basın mensupları, askeri araçlarla bölgeye taşındı. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Eşme köyü sınırına 200 metre mesafede, PYD kontrolündeki Suriye Eşmesi’nde türbe inşaatı devam ediyor. Türbenin 50 metrekarelik alanda yapıldığı öğrenildi. 10 dönümlük alan üzerinde kurulan mekan tel örgülerle çevrildi. Etrafında hendek kazılan yeni türbe yerinin etrafı ise kazılan hendekten çıkarılan toprakla set oluşturulduğu görüldü. İnşaat çalışmalarının sürdüğü yerde tanklar konuşlandırılmış. Geçiş güzergahının mayınlardan arındırıldığı belirtildi.

YPG BAYRAKLARININ GÖRÜNTÜLENMESİ ENGELLENDİ

Öte yandan, türbe inşaatının yapıldığı Eşme bölgesine yakın mevzilerde bulunan YPG mevzilerinin görüntülenmesi engellendi. Basın mensupları için tepenin kuzey yamacında emniyet şeridi ile belirlenen yaklaşık 150 metrekarelik alandan çekim yapılmasına müsaade edildi. YPG mevzilerinin bulunduğu bölgenin ise toprakla oluşturulan setlerle görüş açısının kapatıldığı görüldü.

TÜRBE İNŞAATINDA MEHMETÇİK ÇALIŞIYOR

Bu arada, yeni türbe mekanı ve yol çalışmaları Mehmetçik tarafından yürütülüyor. 66 er ve 17 Erbaş olmak üzere 82 Mehmetçiğin inşaatta çalıştığı öğrenildi. Bazı askerlerin türbe inşaatında, bazılarının tel örgü, bazılarının da yol yapımında çalıştığı görüldü.