HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, dikiş nakış kursunda öğrendikleriyle ürettikleri eş işlerini satıp, aile bütçesine katkı sağlıyor.

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki TEKEL Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen Suriyeli kadınlardan bazıları, çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle açılan dikiş nakış kursuna katılıyor.

Kurs öğretmeni Aliye Ramazanoğlu, AA muhabirine, 15-50 yaş arasında Suriyeli 40 kadına dikiş nakış eğitimi verdiklerini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır süren kursa katılan kadınlara, aile bütçelerine katkı sunma imkanı da sağladıklarına dikkati çeken Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

''Ülkemize sığınan Suriyeli kadınlarımıza yün örgü, bohça ve çeyizlik ürün hazırlama tekniklerini öğretiyoruz. Kursa katılan Suriyeli kadınlarımızın elleri işe yatkın, hepsi çok becerikli ve maharetli. Kursiyerlerimiz arasında genç kızlarımız çeyizlerini de hazırlıyor. Yaptıkları ürünleri satıp, para da kazanıyorlar."

Ramazanoğlu, Kursiyerlerin, konaklama tesisi dışında da ürünlerini satabilecekleri yer açmayı hedeflediklerine de sözlerine ekledi.

Kursiyerlerden Emine Karacenne de anne, baba ve 5 kardeşiyle 3 yıl önce Lazkiye'den Türkiye'ye geldiklerini anlattı.

Kendilerine her konuda sahip çıkıldığını vurgulayan Karacenne, ''Zor günlerde bizi yalnız bırakmayan Türk hükümetine ve halkına çok teşekkür ediyorum. Hepimizle çok yakından ilgilendiler. Kaldığımız konaklama tesisinde açılan dikiş nakış kursuna 6 aydır devam ediyorum. Burada öğrendiklerimle ablamın çeyizini hazırlıyorum'' dedi.

Sıdde Sadiye de kurs imkanı sunanlara teşekkür ederek, "Yaklaşık 2 yıldır kursa katılıyorum. Öğrendiklerimle yaptığım ürünlerin bir kısmını Suriye'deki yakınlarıma gönderiyorum. Bir kısmını da satıp, aile bütçesine katkıda bulunuyorum" diye konuştu.