Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necra kentinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısında iki kişi öldü 19 kişi de yaralandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkenin Yemen sınırında bulunan Necran vilayetinin El-Tahzah mahlallesinde bir camiye intihar saldırısı gerçekleştiğini duyurdu. Akşam namazı kılındıktan sonra cemaatin El-Meşhed mescidinde dışarı çıktığı esnada bir kişi üstündeki bombayı patlattığı aktarıldı. Olayda saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısıyla birlikte cami cemaatinden bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Meydana gelen patlamada 19 kişinin de yaralandığı ve yaralıların yakındaki hastahanelere kaldırıldığı duyuruldu. Ayrıca mescidin, Şiiliğin İsmailiye koluna mensup kişilerce yoğun kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Suud yönetimi, Yemen'de devlet kurumlarını ele geçiren Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e karşı Arap devletlerinden oluşturulan koalisyon güçlerinin liderliğini yapıyor. Riyad yönetiminin yaklaşık altı ay önce Yemen'deki Husi milislerine karşı başlattığı operasyondan bugüne Suudi Arabistan'da meydana gelen intihar saldırılarında şimdiye kadar 40 kişinin öldüğü açıklandı.