CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin başka çocukların da sorgusuz sualsiz katledilebilmesinin önünü açacak İç Güvenlik Yasası’nı Türkiye’ye, Meclis’e dayatarak çocuk düşmanlığını sürdürdüğünü söyledi.

Tanrıkulu, Berkin Elvan için vicdan sahibi milyonların ona kalbinde yer açtığını söyledi. Ama onun ölümüne sebep olanların, acılı annesini yuhalatmaktan, Berkin’i terörist olarak göstermekten utanmadıklarını belirten Tanrıkulu, "Ölümünden sonra bile Berkin, katillerin ve azmettiricilerin korkulu rüyalarından çıkmış değil. Çünkü bu cinayetin hesabını er veya geç vermek zorunda olacaklarını biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, 20 Kasım 1959’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiş olan Çocuk Hakları Bildirgesi’nin 2. İlkesinde "Çocuklar özel olarak korunmalı, yasa ve gerekli kurumların yardımı ile fiziksel, zihinsel, ahlaki, ruhsal ve toplumsal olarak sağlıklı normal koşullar altında özgür ve onurunun zedelenmeyecek şekilde yetişmesi sağlanmalıdır. Bu amaçla çıkarılacak yasalarda çocuğun en yüksek çıkarları gözetilmelidir." yer aldığını hatırlattı.

Tanrıkulu, şöyle devam etti: "AKP, şimdi başka çocukların da sorgusuz sualsiz katledilebilmesinin önünü açacak İç Güvenlik Yasası’nı Türkiye’ye, Meclis’e dayatarak, çocuk düşmanlığını sürdürüyor. Fakat Berkin’lere, Uğur’lara, Ceylan’lara ve bu ülkede katledilen tüm çocuklara sözümüz olsun: Katiller ve azmettiriciler yargılanacak, bu ülkede çocuklar sokaklarda özgürce koşup oynayacak! Bu vesileyle, başından beri metanetlerini yitirmeyen, saldırılara, yuhalatmalara boyun eğmeyen Berkin Elvan’ın ailesine sabırlar diliyorum. Adalet yerini bulana kadar, her yerde ve her alanda Elvan ailesinin yanında olacağız. Bu ülkede çocukların özgür olduğu günlere kadar hep beraber hak, hukuk, adalet mücadelesini sürdüreceğiz."